Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Harmonija in živahnost: večer z Ensemble Dissonance v Domus Medici

13.03.2024 21:04

Na gregorjevo, 12. marca, smo v Domus Medica gostili odlične glasbenike zasedbe Ensemble Dissonance. Člani zasedbe so tokrat nastopili kot godalni kvartet, v zasedbi violinistov Matjaža Porovneta in Deyana Muca, violistke Maje Rome in violončelistke Alje Mandič Faganel. 


S Slakanovim Strelcem "Sagittarius", uvodno skladbo, ki jo je skladatelj napisal v poklon skladatelju, etnomuzikologu in pedagogu Zoltánu Kodályu ob 50-letnici njegove smrti, je začetek koncerta dobil radoživ, živahen in zvočno ubran značaj.

Sledil je godalni kvartet v c-molu, redkeje izvajano delo Antona Brucknerja, ki so ga glasbeniki čudovito ponotranjili. Slišati je bilo bogato paleto zvočnosti godal ter virtuoznih poudarkov. 

Koncert so nadaljevali z Mozartovim godalnim kvartetom v C-duru, poimenovanim "Disonančni", zadnjim v nizu šestih godalnih kvartetov, ki jih je skladatelj posvetil svojemu prijatelju Josephu Haydnu. Mozartova lahkotnost in živahnost sta pripomogli k najlepšemu možnemu zaključku večera in to se je odražalo tudi v zelo navdušenih in zadovoljnih obrazih kar številnega občinstva.