Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Rešitev vozniških dovoljenj za invalide je mogoča takoj

08.03.2024 15:11

Vlada RS je z administrativnim ukrepom (odlokom) posegla v pravice zdravnikov do stavke, namesto da bi neposredno naslovila problematiko vozniških dovoljenj invalidov in s primerljivim ukrepom sama podaljšala njihovo veljavnost do ponovne vzpostavitve celotne dejavnosti vseh zdravstvenih ustanov. Takšna rešitev bi omogočila takojšnjo mobilnost ranljivega dela populacije. V nasprotju z enostavno rešitvijo je nastal vladni odlok, ki razširja nabor zdravniških storitev, ki jih morajo zdravniki v času stavke opravljati, in ki po oceni pravnih strokovnjakov (tudi Pravne službe Zdravniške zbornice Slovenije) nima ustrezne pravne podlage:

https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2024/02/29/zasilni-in-pravno-vpra%C5%A1ljiv-odlok-ne-more-nadomestiti-ve%C4%8D-kot-tiso%C4%8D-manjkajo%C4%8Dih-zdravnikov

V primeru težav in drugih nejasnosti, ki bodo nastale pri uveljavljanju zakonsko določene pravice do stavke, tudi Zdravniška zbornica Slovenije svojim članom pomaga in jim nudili pravno pomoč. Ob tem prav tako opozarja člane, da se mora na podlagi obstoječe zakonodaje še naprej dosledno izvajati vse za čas stavke določene zdravstvene storitve, da se zdravstveno stanje bolnikov v času stavke ne bo poslabšalo in da bomo oskrbljeni vsi akutni bolniki ter vsi tisti za katere to predvideva zakon.