Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

V postojnski porodnišnici odprli center za oploditev z biomedicinsko pomočjo

07.03.2024 11:47

 

“Program je ključen tako za preživetje naše ustanove, ki v zadnjih dveh letih zaradi padca natalitete v Sloveniji širi svoj program, kot za številne pare. Potrebe po zdravljenju neplodnosti namreč iz leta v leto naraščajo,” je v nagovoru na otvoritveni slovesnosti povedal direktor postojnske bolnišnice Aleksander Merlo.

Vrednost investicije za ureditev 200 kvadratnih metrov v pritličju bolnišnice je 1,1 milijona evrov, denar zanjo je prispevalo ministrstvo za zdravje, dodatnih 250.000 evrov pa je vrednost opreme.

V centru bodo delovali trije do štirje zdravniki ginekologi, ki so specializirani za zdravljenje neplodnosti, in opravijo klinični del postopka ter prenos zarodkov, in embriologi, ki opravijo laboratorijski del postopka oploditve z biomedicinsko pomočjo. Tako zdravniki kot anesteziologi bodo prisotni neprekinjeno 24 ur vse dni v tednu.

POJASNILO:

V prvotni objavi smo delili novico Bolnišnice Postojna, da so februarja otvorili težko pričakovani Center za izvajanje postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP). Pri čemer so zapisali, da gre za tretji center za OBMP v Sloveniji, ki je tako po dostopnosti kot uspešnosti postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo med vodilnimi v Evropi.

DOPIS ZDRAVSTVENEGA CENTRA DRAVLJE:

V Sloveniji so 4 centri za zdravljenje z OBMP postopki: UKC Lj, UKC Mb, Bolnica Postojna in Zdravstveni center Dravlje- toliko je tudi predstavnikov v OBMP komisiji pri Ministrstvu za zdravje.

Zdravstveni center Dravlje ter zaposleni v njem smo bili namreč  eni od pionirjev modernih postopkov oploditev z biomedicinsko pomočjo in jih neprekinjeno opravljamo že skoraj 30 let. Center za OBMP Zdravstvenega centra Dravlje je že od vsega začetka eden od nosilcev zdravljenja s postopki biomedicinske pomoči ter zdravljenja neplodnosti v Sloveniji. V vsem tem času smo v javni zdravstveni mreži opravili preko 15 000 postopkov ter vsaj 5000 parom v Sloveniji pomagali do težko želenega otroka.

Center za OBMP Zdravstvenega centra Dravlje je torej že četrt stoletja doma in v tujini izjemno priznana ustanova ter eden od stebrov zdravljenja neplodnosti v Sloveniji.