Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Več rešitev, manj žalitev

05.03.2024 09:46

Nedavno stopnjevanje retorike kaže na vse večji občutek brezizhodnosti odgovornih za normalizacijo stanja v zdravstvu. Težava niso predstavniki ene poklicne skupine, temveč dolgoletno pomanjkanje sistemskega pristopa.

»Tudi če bi v našem zdravstvenem sistemu zamenjali vse zdravnike, od prvega do zadnjega, in pripeljali neke druge, idealne zdravnike, ki ne bi imeli človeških slabosti, ampak samo človeške kreposti, ta zdravstveni sistem ne bi deloval niti za kanec bolje, kot dela zdaj,« je občutek, ki je enoten večini zdravstvenih delavcev povzela družinska zdravnica Polona Campolunghi Pegan. S srečanjem z zaposlenimi v javnem zdravstvu in ne zgolj z vodstvi zdravstvenih zavodov bi odločevalci spoznali bolj jasno sliko o resničnih razmerah, s katerimi se zdravstvo dnevno sooča. 


V Zdravniški zbornici Slovenije zato ponovno pozivamo obe strani, naj energijo iz neproduktivne retorike in poskusov hipnih rešitev posledic usmerijo v iskanje dolgoročnih rešitev in odpravljanje vzrokov. Pogajanja bodo uspešna, ko bodo iskrena in usmerjena v ureditev razmer v zdravstvu. Vsak dan nedogovora otežuje v prvi vrsti življenje prebivalcev.

Intervju z družinsko zdravnico Polono Campolunghi Pegan: https://www.zdravstveniportal.si/zdravstvo/sistem/1090/stavka-zdravnikov-in-reforma-sistema-polona-campolunghi-pegan