Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice - čas in kraj volilnih zborov ter pojasnila za oddajo kandidatur

15.02.2024 16:50

Spoštovani člani in članice Zdravniške zbornice Slovenije!

Na tej novici se objavlja seznam volilnih zborov (čas in kraj volilnega zbora) v posameznih volilnih enotah. Seznam se bo posodabljal, ko bodo predsedniki regijskih odborov skladno z 21. členom Poslovnika o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov, sklicali volilni zbor v posamezni volilni enoti. 

Dostop do seznama:  Volilni zbori po posameznih volilnih enotah (čas in kraj volilnih zborov) - pdf.

Člane in članice zbornice prijazno vabimo, da se udeležijo volilnega zbora volilne enote, v katero so uvrščeni. Informacijo o tem, v katero volilno regijo in volilno enoto so uvrščeni, lahko pridobijo z vpogledom v svoj profil na spletni strani zbornice. Več o tem tudi na novici: https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2024/02/14/volitve-predsednika-zbornice-in-poslancev-skup%C5%A1%C4%8Dine-izbira-na%C4%8Dina-glasovanja-ter-naslova-za-po%C5%A1iljanja-po%C5%A1te-v-zvezi-z-volitvami-in-posodobitev-podatkov-v-registru-zdravnikov.

Člane in članice zbornice, ki bi želeli kandidirati za predsednika zbornice ali poslanca skupščine zbornice, prijazno vabimo, da se seznanijo z izvedbenimi navodili in njihovimi prilogami (dostopna na tej povezavi). Na strjen način pa je postopek in rok za oddajo kandidatur predstavljen v sledečem dokumentu: "Pojasnila za oddajo kandidatur".

V povezavi s sklicem in izvedbo volilnih zborov objavljamo tudi sklep volilne komisije št. 61:

"Predsednik regijskega odbora posamezne regije lahko za sklic in izvedbo volilnega zbora zdravnikov volilne enote pisno ali v elektronski obliki (npr. e-sporočilo) pooblasti člana regijskega odbora v razširjeni sestavi v tej regiji. V primeru pooblastila se članu regijskega odbora v razširjeni sestavi, ki je pooblaščen za sklic in izvedbo volilnega zbora (pooblaščeni član regijskega odbora v razširjeni sestavi), posreduje dokumentacija, ki je potrebna za izvedbo volilnega zbora (dokumenti iz četrtega odstavka 5. člena Izvedbenih navodil za izvedbo volitev predsednika Zdravniške zbornice Slovenije in poslancev skupščine Zdravniške zbornice Slovenije – Izvedbena navodila). 
 
V primeru pooblastila iz tega sklepa mora pooblaščeni član regijskega odbora v razširjeni sestavi skladno s petim odstavkom 5. člena Izvedbenih navodil na volilni zbor prinesti dokumentacijo za izvedbo volilnega zbora, prisotnim zdravnikom pojasniti namen sklica (tj. določitev kandidatov za poslance iz volilne enote in možnost določitve kandidatov za predsednika) ter jih pozvati, da najprej izmed sebe določijo začasno delovno predsedstvo volilnega zbora v sestavi predsednik in zapisnikar. Dokumentacija za izvedbo volilnega zbora se nato izroči začasnemu delovnemu predsedstvu, ki izvede volilni zbor.
 
V kolikor je pooblaščeni član regijskega odbora v razširjeni sestavi tudi član volilne enote, v kateri poteka volilni zbor, se ga lahko imenuje v delovno predsedstvo volilnega zbora.
 
Sklep se javno objavi in posreduje predsednikom regijskih odborov."