Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine – Izbira načina glasovanja ter naslova za pošiljanje pošte v zvezi z volitvami in posodobitev podatkov v registru zdravnikov

14.02.2024 15:14

 

Spoštovani članice in člani zbornice, volivke in volivci!

14. maja 2024 bodo potekale volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice. Volitve se bodo opravile s tajnim glasovanjem, pri čemer lahko volivec izbira med:

-          glasovanjem po pošti (le-to se šteje kot privzeta izbira volivca);

-          glasovanjem z uporabo elektronske tehnologije, v kolikor za to izpolnjuje predpisane pogoje.

 

Izbira načina glasovanja z uporabo elektronske tehnologije

Obveščamo vas, da izbiro načina glasovanja z uporabo elektronske tehnologije lahko opravite najkasneje do 31. 3. 2024 na svojem profilu (»Profil zdravnika«), do katerega dostopate preko spletne strani zbornice z vašim uporabniškim imenom in geslom. Volivec, ki do 31. 3. 2024 na predpisan način ne izbere načina glasovanja z uporabo elektronske tehnologije, bo volilni list (s povratno kuverto in navodili za glasovanje) prejel po navadni pošti.  Podrobnejša pojasnila za izbiro glasovanja z uporabo elektronske tehnologije so dostopna na tej povezavi:

Pojasnila glede izbire e-glasovanja ter glede spreminjanja naslova za prejem volilnega gradiva v primeru glasovanja po pošti

 

Volivec, ki želi glasovati po pošti, za izbiro tega načina glasovanja ne rabi opraviti ničesar. V primeru glasovanja po pošti prosimo preberite naslednji del novice, ki se nanaša na naslov za pošiljanje volilnega lista (s povratno kuverto in navodili za glasovanje).

 

Glasovanje po pošti – naslov za pošiljanje volilnega lista (s povratno kuverto in navodili za glasovanje)

Pri glasovanju po pošti bo članu volilni list poslan na stalni naslov v Republiki Sloveniji (ne glede na to, na kateri naslov član sicer prejema pošto), ki je naveden v registru zdravnikov. Član, ki bi želel prejeti volilni listi na naslov za pošiljanje pošte, ki ga ima navedenega v registru zdravnikov, bo to izbiro lahko opravil do 31. 3. 2024 na svojem profilu na spletni strani zbornice (»Profil zdravnika«) ali z obvestilom ge. Maje Benedičič (volitve2024@zzs-mcs.si).

Članu zbornice, ki ima v registru zdravnikov naveden stalni naslov v tujini in naslov za pošiljanje pošte v Republiki Slovenije, bo volilni list (s povratno kuverto in navodili za glasovanje) poslan na naslov za pošiljanje pošte v Republiki Sloveniji, ki je naveden v registru zdravnikov. Član, ki bi želel prejeti volilni listi (s povratno kuverto in navodili za glasovanje) na stalni naslov v tujini, ki ga ima navedenega v registru zdravnikov, bo to izbiro lahko opravil do 31. 3. 2024 na svojem profilu na spletni strani zbornice (»Profil zdravnika«) ali z obvestilom ge. Maje Benedičič (volitve2024@zzs-mcs.si).

Članu zbornice, ki v registru zdravnikov nima navedenega niti stalnega naslova v Republiki Sloveniji niti naslova za pošiljanje pošte v Republiki Sloveniji, se bo volilni listi (s povratno kuverto in navodili za glasovanje) poslal na stalni naslov v tujini. Član, ki bi želel prejeti volilni listi (s povratno kuverto in navodili za glasovanje) na naslov za pošiljanje pošte v tujini, ki ga ima navedenega v registru zdravnikov, bo to izbiro lahko opravil do 31. 3. 2024 na svojem profilu na spletni strani zbornice (»Profil zdravnika«) ali z obvestilom ge. Maje Benedičič (volitve2024@zzs-mcs.si).

Podrobnejša pojasnila za spreminjanje naslova za pošiljanje volilnega lista (s povratno kuverto in navodili za glasovanje) so dostopna na tej povezavi:

Pojasnila glede izbire e-glasovanja ter glede spreminjanja naslova za prejem volilnega gradiva v primeru glasovanja po pošti

 

Javljanje sprememb osebnih podatkov

Člane zbornice vabimo, da preverite vašo uvrstitev v volilno regijo in volilne enoto in druge podatke, ki se vodijo v registru zdravnikov, ter v primeru njihove nepravilnosti pravočasno javite spremembe.

Vaše podatke lahko preverite preko spletne strani zbornice (»Profil zdravnika«) ali pri ge. Lidiji Zupančič (lidija.zupancic@zzs-mcs.si). Če ocenjujete, da ste uvrščeni v napačno volilno regijo oziroma volilno enoto, predlagamo, da sprva preverite ostale podatke v registru zdravnikov, ki vplivajo na razvrstitev v volilno regijo in volilno enoto (npr. vaš delovnopravni status). V kolikor ocenjujete, da bi glede na ostale podatke, ki se vodijo v registru zdravnikov, morali biti uvrščeni v drugo volilno regijo in volilno enoto, se lahko za pojasnila oz. morebitne popravke obrnete na ga. Majo Benedičič (e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si; tel. št. 01 30 72 142)

V primeru, da želite spremeniti vaše podatke, ki vplivajo na razvrstitev v volilno regijo in volilno enoto, spremembo teh podatkov javite na e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si. Na tak način bodo spremembe vaših podatkov lahko zabeležene tako v seznamu volivcev posamezne volilne regije in volilne enote, kot tudi v registru zdravnikov. V kolikor bi spremembe javili na drugačen način, le-te ne bodo zabeležene v seznamu volivcev posamezne volilne regije in volilne enote.

Izpostavljamo tudi drugi odstavek 2. člena Izvedbenih navodil za izvedbo volitev predsednika Zdravniške zbornice Slovenije in poslancev skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, ki določa:

Volivec, ki je po 17. 12. 2023 spremenil zaposlitev (npr. zaposlitev pri drugem delodajalcu, prehod iz zaposlitve v samozaposlitev oziroma obratno), kraj prebivališča ali spremenil kakšno drugo osebno okoliščino, ki vpliva na to, v katero volilno regijo in volilno enoto spada, nove podatke sporoči Zbornici in predlaga uvrstitev v ustrezno regijo oziroma volilno enoto, pri čemer mora predlog za uvrstitev v ustrezno regijo oziroma volilno enoto volivec sporočiti ge. Maji Benedičič (volitve2024@zzs-mcs.si).

V kolikor ste posamezni člani zbornice po 17. 12. 2023 spremenili kakšno osebno okoliščino, ki vpliva na vašo razvrstitev v volilno regijo in volilno enoto, pri čemer ste spremembo tega podatka sicer javili v register zbornice, vas vabimo, da o tem obvestite še ga. Majo Benedečič na e-naslov: volitve2024@zzs-mcs.si.

 

Rene Male, dr. dent. med.,

predsednik volilne komisije

Zdravniške zbornice Slovenije