Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Opravičilo za izjavo Monike Ažman

12.02.2024 10:25

Na Zdravniški zbornici Slovenije smo prejeli spodnji dopis predsednice Zbornice Zveze ga. Monike Ažman. Ocenjujemo, da opravičilo ni vsebinsko in da mora avtorica predvsem z dejanji potrditi, da njene zapisane besede res držijo. 

------------------------------------------------------------------------

Spoštovani.

Za svojo izjavo, ki je sicer del širšega intervjuja, objavljenega v reviji Onaplus 21. 1. 2024, se vsem prizadetim opravičujem!

Prepričana sem namreč, da so timsko delo in splošne družbene vrednote ključ za uspešno delovanje tako zdravstvenega sistema kot družbe nasploh.

POVEZAVA NA DOPIS >>>

Osebni dohodek je pri zapuščanju poklica pri medicinskih sestrah šele na šestem mestu, kar je razvidno iz raziskave – Spoznanja raziskave o delovni sili v zdravstveni negi (RN4CAST) v izbranih slovenskih bolnišnicah. Precej višje so neurejeni delovni pogoji in slabi medsebojni odnosi v delovnem okolju, kar pa je po mojem mnenju tudi posledica izgube splošnih družbenih vrednot in prehajanja v egoistično družbo, kjer vsakdo poskrbi le zase.

Ravno tako sem prepričana, da urejanje zdravstvenega sistema zahteva vključenost vseh poklicnih skupin, saj nam izkušnje kažejo, da s parcialnim reševanjem težav posamezne poklicne skupine znotraj sistema povzročamo le nove in nove krivice, razlike, nesorazmerja – kakorkoli že to imenujemo – in se vrtimo v krogu na račun pacientov.

Verjamem, da zmoremo dovolj modrosti, da se lahko vsi deležniki usedemo za isto mizo in se o nakopičenih težavah odkrito pogovorimo ter poiščemo rešitve, ki bodo sprejemljive za večino, če že ne za vse deležnike zdravstvenega sistema, in bodo prinesle boljšo skrb in oskrbo tistih, ki naše storitve najbolj potrebujejo – pacientov.

S spoštovanjem,

Monika Ažman,

predsednica Zbornice – Zveze