Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(FOTOGALERIJA IN VIDEO) Odličja zbornice: Zahvala za dobro in predano delo

15.12.2023 11:08

POVEZAVA NA FOTOGALERIJO >>>

VSI PREJEMNIKI ODLIČIJ >>>

Najvišje odličje »Hipokratovo priznanje« je odličje za t. i. življenjsko delo na področju delovanja v medicini in ga prejme zdravnik oziroma zdravnica ali zobozdravnik oziroma zobozdravnica, član oziroma članica zbornice, ki se je izkazal/-a z izjemnim stanovskim in organizacijskim delom ter tako bistveno prispeval/-a k ugledu slovenskega zdravništva in zobozdravništva. 

Za izjemen prispevek k razvoju družinske medicine, za odločilne korake pri uvedbi specializacije iz družinske medicine in postavitev stroke na svetovni zemljevid Zdravniška zbornica Slovenije podeljuje Hipokratovo priznanje prim. doc. dr. Mateji Bulc, dr. med.


Za izjemen prispevek k razvoju in napredku na področju ortodontije, predano mentorsko delo študentom dentalne medicine in podiplomsko izobraževanje zobozdravnikov Zdravniška zbornica Slovenije podeljuje Hipokratovo priznanje prof. dr. Maji Ovsenik, dr. dent. med.  


Za izjemno stanovsko in organizacijsko delo, inovativnost ter bistven prispevek k nastanku Zdravniške zbornice Slovenije in ugledu slovenskega zdravništva Zdravniška zbornica Slovenije podeljuje Hipokratovo priznanje prof. dr. Zmagu Turku, dr. med.


Za prebojno znanstveno delo na področju diabetologije, vzpostavitev in razvoj razširjenega presejalnega programa novorojenčkov, napredno komuniciranje znanosti ter srčno mentorsko delo Zdravniška zbornica Slovenije podeljuje Hipokratovo priznanje prof. dr. Tadeju Battelinu, dr. med.

VSI PREJEMNIKI ODLIČIJ >>>


Govor ministrice za zdravje prof. dr. Valentine Prevolnik Rupel

Spoštovane prejemnice in prejemniki priznanj. Spoštovana predsednica Zdravniške zbornice, dr. Bojana Beović, in predsednik skupščine, dr. Marko Jug. Spoštovani gostje.

Danes slavimo izjemne dosežke in predanost tistih, ki vsak dan posvečajo svoje življenje skrbi za dobrobit drugih in ohranjanju ter izboljševanju zdravja naše družbe. Prejemniki odličij zdravniške zbornice ste vrhunski zdravstveni strokovnjaki, ki prispevate k ugledu slovenskega zdravstva in zobozdravstva doma in v tujini. Vaše delo ni le služba, temveč poslanstvo. Vaša strast do znanja, predanost pacientom in vztrajnost pri soočanju z izzivi so lastnosti, ki jih vsi spoštujemo in cenimo. Vaš prispevek je dragocen, vaš vpliv pa neprecenljiv.

Poklicani ste k nesebični pomoči. Prav ta etični okvir združuje vse danes prisotne in nas postavlja na skupno pot prizadevanja za dobrobit tistih, ki nam zaupajo svoje zdravje. Kakovostna, varna in dostopna zdravstvena storitev za vse je ena od glavnih smernic zdravstvene politike in eden od vodilnih ciljev Ministrstva za zdravje.

Z rešitvami, ki jih pripravljamo si prizadevamo skrajšati čakalne vrste, preprečiti odhode zdravstvenega kadra, urediti boljšo dostopnost, reorganizirati nujno medicinsko pomoč, načrtujemo digitalno preobrazbo, skušamo zagotoviti primerno nagrajevanje zaposlenih, z razvojem in optimizacijo organizacije dela ter procesov želimo zmanjšati obremenjenost zdravstvenega osebja.

Ves čas iščemo rešitve in uvajamo spremembe po korakih. Rešitve za izboljšanje zdravstvenega sistema so zelo kompleksne, zato ne morejo biti hitre, temveč potrebujejo svoj čas. Zdravstvo se ves čas sooča s številnimi izzivi in na Ministrstvu za zdravje se zavedamo, da se lahko z njimi spopadamo le z odprtim dialogom in sodelovanjem – le vsi deležniki skupaj lahko učinkovito prispevamo k izboljšanju zdravstvenega sistema.

Zavedati se moramo pomena skupinskega dela in sodelovanja – prav vsak od nas igra pomembno vlogo v tej veliki in kompleksni mreži, ki si prizadeva za izboljšanje zdravja ljudi.

Strpen in konstruktiven dialog med vsemi je ključ do izgradnje vsem dostopnega, učinkovitega in kakovostnega zdravstvenega sistema, osredotočenega na pacienta. Zato se zahvaljujem vsem, ki vsakodnevno prispevate k temu skupnemu cilju. Zavedajmo se, da so naši napori pomembni in da lahko le skupaj oblikujemo prihodnost, kjer bo vsakdo deležen visokokakovostne zdravstvene oskrbe. Iskrene čestitke vsem nocojšnjim nagrajenkam in nagrajencem, ki ste dosegli vrhunske dosežke na svojih področjih.

Hvala za vaš trud in prispevek k bolj zdravi in sočutni družbi.