Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Končno stanje prijav na prvi rok jesenskega razpisa specializacij

08.11.2023 15:43

Zdravniška zbornica Slovenije je objavila končno stanje prijav po posameznih specializacijah, prispelih na drugi javni razpis specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine. Na skupno 185 razpisanih specializacij na drugi javni razpis specializacij zdravnikov 2023 za posamezne izvajalce in za območje celotne države je prispelo 207 vlog.

Tudi po roku za prenos vlog, ki se je iztekel v ponedeljek, 6. 11. 2023 ob 23.59, je za družinsko medicino na 47 mest do prvega roka prispelo 21 prijav, od tega kar 16 za območje celotne države, za pediatrijo na 23 mest 15 prijav, od tega 14 za območje celotne države. Na specializacijo iz interne medicine 11 prijav na 12 mest, na specializacijo iz urgentne medicine pa na 12 mest kar 14 prijav.

Stanje prijav za zdravniške specializacije je objavljeno  tukaj >>> .

Kljub velikemu številu prijav je ostalo nezasedenih 52 mest.

Za tista mesta, za katera je prijavljenih več kandidatov, kot je na voljo mest, bodo od 15. 11. dalje potekali izbirni postopki. Kandidati, ki v teh postopkih ne bodo uspešni,  se bodo lahko prijavili na specializantska mesta, ki so še nezasedena. 

Rok za prijavo na prosta mesta je do vključno dne 9. 12. 2023 do 23:59.

Razpisi namreč ostanejo odprti do popolnitve prostih mest oz. največ 30 dni pred novim razpisom, ki je običajno spomladi.