Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

V ZD Ljubljana do oktobra zaposlili že 51 zdravnikov: »Trudimo se ustvariti čim boljše delovno okolje«

17.10.2023 14:13

Predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije so danes, 17. 10. 2023, pod vodstvom predsednice prof. dr. Bojane Beović v okviru rednih mesečnih regijskih obiskov po Sloveniji obiskali ZD Ljubljana, ki ga vodi prof. dr. Antonija Poplas Susič, in se seznanili z aktualnimi razmerami in izzivi ter pomembnimi projekti za izboljšanje pogojev dela.   

V največjem zdravstvenem domu v državi, kjer je zaposlenih več kot 1500 ljudi, od tega 220 zdravnikov specialistov, 70 zobozdravnikov ter številni drugi zdravstveni in nezdravstveni sodelavci, so vodstvu zbornice predstavili nekatere aktualne podatke. V Zdravstvenem domu Ljubljana je trenutno zaposlenih 90 družinskih zdravnikov. Ob sicer nekaterih odhodih so letos do oktobra zaposlili 51 zdravnikov, med njimi šest družinskih zdravnikov ter tudi več sobnih zdravnikov in specializantov. Še letos bodo zaposlili tudi družinskega zdravnika iz tujine. Poleg tega je v postopku pridobivanja dovoljenja za delo v ZD Ljubljana še okoli 15 tujih zdravnikov.

V nadaljevanju so predstavili nekatere projekte, s katerimi se trudijo ustvariti čim boljše delovno okolje. Predvsem so se lotili strateškega projekta »Upravljanja s človeškimi viri«, ki zajema vse procese na kadrovskem področju – od načrtovanja, privabljanja in izbora novih sodelavcev, uvajanja novozaposlenih, zadržanja obstoječih zaposlenih, področja usposabljanja, izobraževanja in razvoja zaposlenih ter upravljanja njihovih karier, nagrajevanja in upravljanja uspešnosti zaposlenih, do upravljanja z zadovoljstvom zaposlenih.

Z vsem tem postopoma zmanjšujejo kadrovski primanjkljaj. To pomeni tudi izboljševanje delovnih pogojev za vse zaposlene v zavodu, za paciente pa boljšo dostopnost, kar je po mnenju Zdravniške zbornice zelo pozitiven znak.   

Poleg direktorice prof. dr. Antonije Poplas Susič so se sestanka udeležili še Andrej Divjak, dr. med., spec., zdravnik družinske medicine in predstojnik enote Šiška, pediatrinja in predstojnica enote Vič - Rudnik Katja Dejak Gornik, dr. med., spec., Miha Košir, dr. med., urgentni zdravnik, SNMP in Vesna Mahkovec, univ. dipl. prav. iz kadrovske službe.

 

V ekipi zbornice so bili poleg predsednice prof. dr. Beović še generalna sekretarka zbornice in vodja Oddelka za specializacije Tina Šapec, Rok Ravnikar, predsednik Odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije, prim. Polonca Truden Dobrin, dr. med., MSc, spec., predsednica regiskega odbora Ljubljana, primarna raven in mag. Dubravka Bračika Vidmar, dr. med., predsednica Komisije za akreditacije učnih ustanov.

Po srečanju v ZD Ljubljana se je nadaljeval popoldanski izobraževalno-stanovski del srečanja, ki je bil namenjen vsem članom Zdravniške zbornice iz te regije s področja primarnega zdravstva. Prof. dr. Borut Škodlar je na dobro obiskanem predavanju zdravnikom spregovoril o tem, kako se v stresnem času spopadati z obremenitvami in poskrbeti za razbremenitev. Nato je sledilo še stanovsko srečanje s člani in delovno srečanje s poslanci skupščine Zdravniške zbornice.  

Vodstvo Zdravniške zbornice Slovenije vsak mesec obišče drugo regijo in se seznani z dosežki in izzivi zdravstvenih ustanov. Tokratni obisk je že 12. v tem mandatu. Regijski obiski Zdravniške zbornice so postali stalna oblika izmenjave informacij, ki jo člani zelo pohvalite.