Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Paliativna oskrba zagotavlja čustveno in duhovno podporo pri spoprijemanju z neozdravljivo boleznijo

15.10.2023 08:56
Neozdravljiva bolezen prinaša številne stiske, s katerimi se soočajo bolniki in njihovi svojci. Celostna, pravočasna, neprekinjena paliativna oskrba lahko te stiske pomaga prepoznati in jih lajšati. Občutkom, ki spremljajo bolnika in ki lahko ovirajo sposobnost spoprijemanja z boleznijo ter poslabšajo kakovost življenja, bodo posvetili pozornost na letošnjem že 5. slovenskem kongresu paliativne oskrbe z naslovom #ŽivetiBrezStrahu, ki 13. in 14. oktobra poteka v Ljubljani. Na kongresu, ki ga organizirajo Slovensko združenje za paliativno in hospic oskrbo, Onkološki inštitut Ljubljana ter Inštitut za paliativno medicino in oskrbo Medicinske fakultete na Univerzi v Mariboru, bodo sodelovali tako slovenski kot tuji strokovnjaki s področja paliativne in hospic oskrbe.

Več: https://www.onko-i.si/onkoloski-institut/medijsko-sredisce/novice/novica/ziveti-brez-strahu-paliativna-oskrba-zagotavlja-custveno-in-duhovno-podporo-pri-spoprijemanju-z-neozdravljivo-boleznijo