Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Regijski obisk Zbornice v Ormožu in na Ptuju

04.10.2023 10:56

V Psihiatrični bolnišnici Ormož so na srečanju med regijskim obiskom z vodstvom Zdravniške zbornice Slovenije predstavili načrte za morebitno dodatno lokacijo za dnevno bolnišnico. Kadrovsko smo si opomogli in zadihali, je povedal strokovni direktor bolnišnice Miloš Židanik, veliko je odvisno od organizacije dela. Pri razporejanju delovnikov si pomagajo s posebno aplikacijo. Kadrovsko so popolnjeni tudi v zdravstvenem domu Ormož, kjer imajo vsi prebivalci, ki si to želijo, možnost opredelitve pri osebnem zdravniku, je povedal strokovni direktor Goran Hekič. Trije koncesionarji so lokacijsko v ZD Ormož, dežurno službo trenutno pokrivajo brez težav.

Srečanje s predstavniki ZD Ormož in Psihiatrične bolnišnice Ormož

V Splošno bolnišnici Ptuj so predstavili težave z iskanjem zdravnikov internistov. S pomočjo agencij iščejo morebitne interesente iz jugovzhodne Evrope. Na razgovorih kandidati pojasnijo, da Slovenija ni več finančno zanimiva, se pa zanjo odločajo zaradi urejenosti okolja. Na Ptuju se pripravljajo na začetek dela v urgentnem centru, kar sproža veliko vprašanj o organizaciji dela, ki bo lahko potekalo le ob dobrem sodelovanju obeh ustanov, zdravstvenega doma in bolnišnice na Ptuju.

Na Zbornici smo predstavili razpis specializacij, ki je bil dan pred obiskom objavljen na spletni strani Zbornice. V okviru določenih razpisanih mest za specializante je višje število specializacij razpisano za nacionalni nivo, kar omogoča bolj odprte možnosti za iskanje najboljše možnosti za izobraževanje in zaposlitev. 


Obisk se zaključuje s predavanjem prof. dr. Boruta Škodlarja in srečanjem z zdravniki iz regije.