Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Klubski koncertni večer: Sozvočje raznolikosti

29.09.2023 11:06

Spoštovani člani in članice,

vabimo vas, da se nam 12. oktobra 2023 ob 19. uri pridružite na koncertu Sozvočje raznolikosti.
Koncert bo potekal v Domus Medica, na Dunajski cesti 162.

Godalni kvartet Allegria

Lev Pupis, saksofon

Vid Pupis, klarinet

Program:

Johann Sebastian Bach / Koncert za dve violini in orkester, BWV 1043

  • Vivace
  • Largo ma non tanto
  • Allegro

Vladimir Batista / Godalni kvarteti

  • Potem, ko smo se razšli
  • Nočno upanje
  • Skrivnostna senca

Adolf Busch / Kvintet za altovski saksofon in godalni kvartet

  • Vivace, ma non troppo

Evgeny Irshai / Vers l’oubli*
*svetovna premiera

Ante Grgin / Tema in variacije št.1, za klarinet in godalni kvartet

Člani godalnega kvarteta Allegria se že dolga leta srečujejo pri skupnem muziciranju v različnih glasbenih sestavih. V letu 2021 so se združili v kvartet. Kvartet sestavljajo violinistki Jerneja Srebernjak in Barbara Bizjak Komadina, violistka Katja Žekar ter violončelist Domen Hrastnik. Zadnji dve leti redno koncertirajo po celi Sloveniji. Večkrat so izvedli tudi predstavo za otroke Taramparari, ki je njihovo avtorsko delo, podprla pa jo je tudi Glasbena mladina Slovenije. Vsi člani kvarteta so zaposleni v glasbenih šolah. S klarinetistom Vidom Pupisom in saksofonistom Levom Pupisom jih družijo prijateljske in glasbeniške vezi. Srečevali so se že v času študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani, tokrat pa so prvič združeni v sekstet.

Lev Pupis je študiral na Dunaju, v Parizu in Ljubljani, kjer je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet. Od leta 2018 saksofon poučuje tudi na Univerzi za glasbo v Grazu, v letu 2019 je postal tudi gostujoči profesor na Akademiji za glasbo v Sarajevu. Poleg intenzivne pedagoške angažiranosti je aktiven tudi kot solist in koncertira s priznanimi domačimi in tujimi komornimi, simfoničnimi ter pihalnimi orkestri.

Klarinetist Vid Pupis je v času šolanja na različnih tekmovanjih prejel več nagrad, med drugim študentsko Prešernovo nagrado in v letih 2004 in 2006 nastopil v vlogi solista z RTV simfoničnim orkestrom. Poleg solističnih nastopov, pisanja in aranžiranja skladb ter sodelovanja v različnih glasbenih sestavih, nastopa tudi v vlogi dirigenta. Deloval je kot umetniški vodja in mentor na poletnih šolah za klarinet. Leta 2021 je ob svoji 40-letnici organiziral in pripravil avtorski koncert s 130 nastopajočimi, na katerem se je predstavil kot dirigent, klarinetist in aranžer/skladatelj. Zaposlen je na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, kjer poučuje klarinet in na Glasbeni šoli Logatec, kjer vodi šolski pihalni orkester.

Vljudno vabljeni!

Program Koncertnih večerov v Domus Medica za sezono 2023 sta pripravila Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo.

Koncerti so za člane zbornice in člane zdravniškega društva ter njihove družinske člane in prijatelje brezplačni, potrebna pa je predhodna rezervacija na: dogodki@zzs-mcs.si, po telefonu 01 30 72 152 na spodnjem gumbu »Prijava«, za kar se vam najlepše zahvaljujemo.

Prijava ni več mogoča