Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

O svetovnem dnevu varnosti pacientov

15.09.2023 10:07
Svetovna zdravstvena organizacija je 17. september povsod po svetu razglasila za Svetovni dan varnosti pacientov. V Zdravniški zbornici Slovenije podpiramo aktivnosti, ki se letos usmerjajo zlasti na opolnomočenje pacienta.


»Mislim, da moramo skupaj, bolniki in zdravstveni delavci, zahtevati od države, da se bodo stvari delale v razumnem času, da se lahko preprečijo varnostni zapleti. Za številne posege so ti časovni intervali poznani. Povečevanje produktivnosti so populistične ideje, ki ne bodo povečale varnosti bolnikov,« je na včerajšnjem posvetu pacinetov s strokovnjaki opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović.


Dan odprtih vrat v ZD Ljubljana 

Glavne aktivnosti ob letošnjem dogodku so Posvet pacientov s strokovnjaki (povezava >>>), dan odprtih vrat v zdravstvenih zavodih in osvetlitev stavb, ki opozarja na pomen varnosti pacientov.