Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Nove strokovne smernice - vključenost otrok v vrtec/šolo glede na njihovo  zdravstveno stanje

11.09.2023 08:42

Sekcija za primarno pediatrijo v okviru Združenja za pediatrijo pri SZD je izdala strokovne smernice, ki se tičejo vključenosti otrok v vrtec/šolo, upoštevaje njihovo zdravstveno stanje. V praksi se namreč opaža, da starši pogosto naprošajo za odobritev začasne zadržanosti od dela zaradi nege otroka iz razloga, ker vrtci/šole pogosto zavračajo vključenost otroka v vzgojno izobraževalno ustanovo že zaradi manjših zdravstvenih težav, takorekoč že tudi takrat, ko otrok zgolj »smrka«. 

Smernice pediatria
Prenesi grafiko v PDF >>>

Mogoče je vzrok temu bojazen pred okužbo »Covid- 19«, ki jo je seveda treba resno obravnavati z vsemi preventivnimi ukrepi, po drugi strani pa ni vse okužba oz. nalezljiva bolezen, zaradi katere bi moral otrok ostati pred zaprtimi vrati.

Prenesi tabelo v PDF >>>

Posledično temu, ko otrok ne gre v vrtec/šolo, tudi starši ne morejo na delo, kar predstavlja nevšečnosti tako zanje kot tudi za njihove delodajalce, obenem pa je tudi otrok prikrajšan za program, ki ga v ustanovi zamuja. S tem se povečuje pritisk na pediatre, da staršu odobrijo začasno zadržanost od dela zaradi nege, čeprav za to po oceni pediatra glede na zdravstveno stanje otroka ni vedno potrebno.