Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravstvo 3.0: "Tudi podeželski otroci imajo pravico do lepega nasmeha."

30.08.2023 17:16

Sanda Lah Kravanja, specialistka zobne in čeljustne ortopedije, ima v Bovcu zasebni dentalni center. "Želim si, da bi nam uspelo skrajšati čakalne dobe in da bi bilo čim manj naravnih katastrof, kajti tem se ne da zoperstaviti, vse ostalo pa je rešljivo, če bomo zdravi in če se bomo znali poslušati," je povedala v pogovoru za Val 202. 


Celoten pogovor >>>

▶O tem, da je v zobozdravstvu vse več estetskih posegov in da bi pacienti radi rezultate dosegli na hitro: "Ne gre vse na hitro, najprej je treba poskrbeti za zdrave zobe in zdrava obzobna tkiva."
▶Čakalne dobe v ortodontiji so nedopustno dolge: "Zobozdravnikov in ortodontov je dovolj, premalo pa je javnih programov."
▶Med opravljanjem specializacije se je tri leta skoraj vsak dan vozila iz Bovca v Ljubljano in nazaj: "Ne vem, kako sem zmogla, naprej me je gnala velika želja po tem, da zaključim specializacijo, ki sem jo dolgo čakala in se zanjo borila."
▶Izvor problemov ortodontije vidi v zdravstveni politiki: "Na ministrstvu za zdravje se vodstvena ekipa pogosto menja, minister, ki je odšel, je obljubil rešitve za ortodontijo, zdaj čakamo na novega sogovornika."