Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Oglaševanje ter prodaja izdelka SNORE TERMINATOR na zavajajoč način

30.08.2023 14:12

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je pri nadzoru nad izvajanjem Zakona o medicinskih pripomočkih (ZMedPri) obravnavala zavajajoče oglaševanje in prodajo izdelka »Magnet proti smrčanju SNORE TERMINATOR«. 

Izdelek ni registriran kot medicinski pripomoček, čeprav se oglašuje z lastnostmi medicinskega pripomočka prek klicnih centrov, dnevnih časopisov ter na spletni strani.

Na to, da gre za še eno tipičnih spletnih prevar, pa kaže tudi naslednje:

  • Oglaševalsko gradivo lažno obljublja zdravstvene učinke izdelka, ki niso potrjeni in preverjeni;
  • Na spletni strani ni mogoče najti podatkov o ponudniku, spletna stran pa je registrirana v tujini;
  • Ponudnik izdelek ponuja z visokim popustom, s čimer želi potrošnike prepričati v hiter nakup. Akcijska ponudba naj bi bila tudi časovno omejena.

Glede na navedeno Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke močno odsvetuje nakup preko klicnih centrov ter omenjene spletne strani oziroma nakup omenjenega izdelka nasploh.

Naj ponovno poudarimo, da naj potrošniki pred vsakim nakupom prek spleta preverijo posamezno spletno stran, predvsem je potrebno poiskati informacije o ponudniku v posamezni spletni prodajalni. Prav svetovni splet z današnjo tehnologijo potrošnikom omogoča, da veliko informacij o ponudniku in ponujenih izdelkih pridobijo preko spleta in povprašajo za izkušnje na različnih forumih.

Hkrati vsem uporabnikom svetovnega spleta priporočamo, da obiščejo spletne strani Varni na internetu preko katerih Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT uporabnike interneta seznanja z varno uporabo interneta.

Vir: Oglaševanje ter prodaja izdelka SNORE TERMINATOR na zavajajoč način – JAZMP