Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Marcelova tržnica v podporo neozdravljivo bolnim otrokom v paliativni oskrbi

28.08.2023 12:40

V nedeljo, 27. avgusta, je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani potekala Marcelova tržnica, dobrodelni dogodek zbiranja sredstev za podporo neozdravljivo bolnim otrokom in njihovim družinam, ki jih oskrbuje Tim za paliativno oskrbo otrok Pediatrične klinike v Ljubljani.

Del zbiranja sredstev poteka tudi na Facebook profilu Marcelova tržnica, kjer bo vse do 1. oktobra potekala Marcelova dražba, za katero so drese in druge športne rekvizite s podpisi donirali številni slovenski športniki, med njimi tudi Luka Dončić, Jan Oblak in celotna slovenska nogometna reprezentanc.

Sredstva lahko donirate tudi s SMS-sporočilom MT5 na 1919. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena Ustanovi za novo Pediatrično kliniko v Ljubljani, porabljena pa bodo za neozdravljivo bolne otroke ter njihove družine, ki jih oskrbuje Tim za paliativno oskrbo otrok Pediatrične klinike v Ljubljani.

Na Pogačarjevem trgu so obiskovalci lahko sodelovali v dobrodelnem srečelovu ter se udeležili izobraževanj s področja paliative in genskih bolezni. Dogodek so spremljali tudi glasbeni nastopi Rudija Bučarja, Zlatka in Mance Trampuš, za najmlajše pa so pripravili otroške delavnice. Na Pogačarjevem trgu je bila tudi bogata kulinarična ponudba.

Diagnoza neozdravljive bolezni pri otroku je ena izmed najtežjih preizkušenj za družino – takrat postane ključna paliativna oskrba. In prav na to opozarja dobrodelni dogodek Marcelova tržnica, v okviru katerega poteka tudi dobrodelno zbiranje sredstev.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več o dogodku na:

rtvslo.si >>> https://prvi.rtvslo.si/podkast/aktualna-tema/323/174982101

24ur.com >>> https://www.24ur.com/novice/svet/dobrodelna-marcelova-trznica-za-paliativno-oskrbo-otrok.html

siol.net >>> https://siol.net/trendi/odnosi/izguba-trimesecnega-marcela-je-navdihnila-velik-dobrodelni-dogodek-614058

instagram.com >>> https://www.instagram.com/marcelova.trznica/reels/

facebook.com >>> https://www.facebook.com/ljudizaljudi