Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Poslovil se je profesor Pavle Košorok, priznani slovenski kirurg

07.08.2023 16:35

Sporočamo žalostno vest, da nas je 3. 8. 2023 zvečer nepričakovano zapustil prof. dr. Pavle Košorok, dr. med, specialist kirurg in ustanovitelj Medicinskega centra Iatros.

Profesor Košorok je bil eden od vodilnih strokovnjakov in začetnikov sistematične obravnave bolnikov z boleznimi zadnjika, danke in širokega črevesa v Sloveniji. Bil je tudi eden od pionirjev sodobne enterostomalne terapije pri nas.  V zadnjem obdobju je skupaj s sodelavci razvijal sodobno zdravljenje motenj v delovanju medeničnega dna. Bil je predan svojemu delu ter skrbi za bolnike in sodelavce. Njegova vizija skupaj z vztrajnostjo in pogumom so bili vodilo, da se je Medicinski center Iatros v skoraj 30 letih obstoja razvil v mednarodno priznano ustanovo specializirano za celostno oskrbo koloproktoloških bolezni na enem mestu.

Strokovno delo je prof. Košorok pričel kot specialist kirurg Kliničnega oddelka abdominalne kirurgije UKC Ljubljana v bolnišnici Petra Držaja. Leta 1994 je stopil na takrat negotovo samostojno pot kot kirurg koncesionar, kasneje se je dejavnost razvila v današnji medicinski center Iatros v Ljubljani.

Profesor Košorok je poleg skrbnega dela z bolniki redno sodeloval na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih. Prenašal in razvijal je sodobne metode zdravljenja v Slovenijo ter jih predajal mladim zdravnikom in zdravstvenim sodelavcem. Predaval je študentom in organiziral seminarje za zdravnike in druge. Objavil je več strokovnih prispevkov v domači in strokovni literaturi. Bil je učitelj Medicinske fakultete v Ljubljani. Bil je aktiven član domačih in mednarodnih strokovnih združenjih s področja.

Sodelavke in sodelavci se ga bomo s hvaležnostjo spominjali in s ponosom nadaljevali njegovo delo.

Žalna knjiga je odprta v Medicinskem centru Iatros, na dan pogreba pa bo v mrliški vežici.

Če želite deliti katerega izmed svojih lepih spominov nanj, lahko svoj zapis pošljete na druzina.kosorok@gmail.com.

Pogreb bo v četrtek 10 8. 2023 ob 14 uri na Ljubljanskih Žalah. Na dan pogreba bo pokojnikova žara v Nikolajevi vežici od 7 ure dalje.

Cvetje in sveče hvaležno odklanjamo.

Svoj dar lahko namenite za prizadete v poplavah ali za zdravniški orkester Camerata Medica.

Medicinski center Iatros