Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odziv na odstop ministra za zdravje

07.07.2023 17:11

Potrjuje se, da je zdravstvo izredno zahteven resor, kjer vsakega ministra pričaka vse, česar niso opravili njegovi predhodniki. Zaskrbljeni smo, ker se ponavljajo hitre menjave na čelu resorja, kar vedno znova prelaga prepotrebne reforme, saj se ključne spremembe lahko izpeljejo le ob stabilnosti. Obžalujemo, da vsaj glede osnovnega zdravstva, ki mu je bila tokrat prvič vsaj deklarativno izražena najvišja prioriteta in podpora ni prišlo do pomembnih premikov, kaj šele spremembe trendov. Javno zdravstvo temelji na njegovih zaposlenih, zato pričakujemo predvsem rešitve, kako ohraniti obstoječe ljudi v javnem zdravstvu na vseh ravneh in kako zagotoviti dodatne moči, ki jih bomo potrebovali zaradi staranja in s tem povezanih vse večjih potreb za zdravstveno oskrbo v družbi.

Od osebe, ki bo prevzela ministrstvo, pričakujemo, da bo z modrostjo, izkušnjami in na podlagi primerov dobrih praks iz tujine povezala vse zaposlene v zdravstvu na eni strani in na drugi strani upoštevala naraščajoče potrebe ljudi, saj je za velike reformne korake potrebno sodelovanje in podpora vseh partnerjev v zdravstvu ob dolgoročni viziji, kakšno zdravstvo želimo imeti.