Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Vprašanja evtanazije v luči Kodeksa zdravniške etike

24.05.2023 11:38

Zdravniška zbornica Slovenije, Slovenska medicinska akademija in Slovensko zdravniško društvo so včeraj pripravili za člane zbornice strokovni posvet z naslovom: Vprašanja evtanazije v luči Kodeksa zdravniške etike   

Obravnavane so bile strokovno-medicinske in etične dileme, povezane s predlogom Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

V uvodu posveta je bilo podrobno predstavljeno, kakšna naj bi bila predlagana ureditev po osnutku predloga, kot ga je pripravila civilna družba, in kakšna naj bi bila pri teh postopkih vloga zdravnikov.  

Objavljamo posnetek predavanja Petra Renčela, univ. dipl. prav., vodje Oddelka za pravne zadeve pri ZZS z naslovom Predstavitev ureditve, kot jo predvideva predlog Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja (ZPPKŽ). 


V nadaljevanju je dr. Maja Ebert Moltara, vodja oddelka za akutno paliativno oskrbo, Onkološkega inštituta predstavila tudi Pogled  onkologov in izkušnje z umirajočimi pacienti – kaj si želijo