Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Čestitika predsednika Svetovnega združenja zdravnikov družinske medicine

19.05.2023 13:28

Spoštovani družinski zdravniki evropske regije, dragi prijatelji!

Z velikim veseljem in občudovanjem izrekam najtoplejše pozdrave vsakemu izmed vas, predanim zdravstvenim strokovnjakom, ki tvorite hrbtenico zdravstva v naši regiji. Kot predsednik WONCA Europe imam privilegij, da predstavljam vašo neomajno predanost in prispevke k blaginji naših skupnosti.

Danes praznujemo, da smo "Srce zdravstva". Ta tema povzema neprecenljivo vlogo, ki jo imamo kot glavna kontaktna točka za posameznike in družine na njihovih zdravstvenih potovanjih. Tako kot je srce bistvenega pomena za ohranjanje življenja, ste vi utripajoče srce naših sistemov zdravstvenega varstva, ki zagotavlja vitalno in celostno oskrbo pacientom vseh starosti, od rojstva do zlatih let.

Kot družinski zdravniki poosebljate sočutje, empatijo in strokovno znanje ter ponujate celovite zdravstvene storitve, ki presegajo zgolj zdravljenje. Ste zaupanja vredni zaupniki, ki pozorno poslušajo, natančno diagnosticirajo in nudijo vodenje in podporo z neomajno predanostjo. Zagotavljate kontinuiteto oskrbe, ustvarjate odnose z bolniki in njihovimi družinami, ki presegajo individualna svetovanja.

Spričo izzivov, s katerimi se soočajo naši zdravstveni sistemi, postaja vaša vloga še bolj kritična. Ne glede na to, ali gre za podeželske skupnosti ali živahna urbana središča, ste v ospredju, zagotavljate preventivno oskrbo, obvladujete kronične bolezni in obravnavate nastajajoče zdravstvene težave. Imate edinstveno sposobnost krmarjenja po zapletenih poteh zdravstvene oskrbe, zagotavljanja prilagojene pozornosti za spodbujanje dobrega počutja, odkrivanje zgodnjih znakov bolezni in ponujanje pravočasnih intervencij.

Danes priznajmo in slavimo nešteto življenj, ki ste se jih dotaknili, in pozitiven vpliv, ki ste ga imeli v svojih skupnostih. Vaša predanost in strokovnost vzbujata zaupanje in spodbujata občutek varnosti pri pacientih ter jim zagotavljata, da so v sposobnih rokah. Vaša neomajna zavezanost oskrbi, osredotočeni na bolnika, ponazarja samo bistvo medicinskega poklica.

Hvala za vašo neomajno predanost in naj boste še naprej vir zdravljenja, tolažbe in upanja za nešteto posameznikov in družin v vaših državah.

Z najglobljim spoštovanjem,

Prof. Shlomo Vinker

Predsednik WONCA Europe