Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Evropski teden cepljenja 2023: “Nadoknadimo zamujeno«

25.04.2023 08:46

Med 23. do 29. aprilom poteka Evropski teden cepljenja. V tem letu ga Svetovna zdravstvena organizacija označuje s sloganom “Nadoknadimo zamujeno«.

V

evropski regiji Svetovne zdravstvene organizacije, tako kot drugod, so necepljeni in premalo cepljeni ljudje še vedno izpostavljeni tveganju okužbe z boleznimi, ki jih je mogoče preprečiti, kot so ošpice, davica in otroška paraliza. Leta 2021 je 25 milijonov otrok zamudilo vsaj eno osnovno cepljenje, kar je povzročilo izgubo napredka, doseženega v letih pred pandemijo.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred nekaterimi nalezljivimi boleznimi. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. V zadnjih desetletjih je bilo s cepljenjem preprečenih več smrti kot s katerimkoli drugim zdravstvenim ukrepom. Pomembno je, da se za cepljenje odločamo na osnovi dejstev.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje boste našli zanesljive informacije, znanstveno podprte nasvete glede cepljenja, pripravljene na osnovi dela naših in tujih strokovnjakov javnega zdravja.

https://nijz.si/nalezljive-bolezni/cepljenje/

Vir: NIJZ