Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pismo podpore hrvaškim kolegom

20.03.2023 08:24
Spoštovane kolegice in kolegi,
v Zdravniški zbornici Slovenije z veliko pozornostjo spremljamo razmere v evropskem zdravstvu. Starajoča družba, razvoj medicine in dolgoletno zanemarjanje prihajajočih sprememb pretresajo zdravstvene sisteme povsod po svetu. V teh okoliščinah lahko uspejo le države, ki se bodo odzivno prilagodile novim okoliščinam. 
 
Skrb za mlade kolege in premišljeno načrtovanje karierne poti sta ključni pričakovanji za dolgoročen razvoj varnega in uravnoteženega sistema, ki bo lahko zagotavljal enakopravno in kakovostno oskrbo vsem prebivalcem. Zanemarjanje potreb zdravnic in zdravnikov na začetku karierne poti vodi k odhodom izven medicine ali v države, ki znajo takšne potrebe prepoznati in vključiti v svoj sistem. 
 
Javni protest na Hrvaškem razumemo kot prepoznavanje tovrstnih tveganj in iskreno željo za ohranitev hrvaškega zdravstva ter varovanje interesov prebivalcev in obiskovalcev Hrvaške. 
 
Zato vas prosimo, da sprejmete našo iskreno podporo pri opozarjanju na strukturne težave zdravstva. Samo razumevanje stanja in pravočasno ukrepanje odločevalcev ob trenutnih okoliščinah lahko zadrži zdravnike in drugo zdravstveno osebje v sistemu, ki mora ponujati konkurenčne pogoje dela, primerno infrastrukturo in vizijo razvoja za naslednje generacije.