Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dermatovenerološka klinika UKC Ljubljana - opozorilo potrošnikom o zavajajočem oglaševanju izdelka Keramin

11.01.2023 14:30

Vodstvo Dermatovenerološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana želi potrošnike obvestiti o vnovičnem zavajajočem oglaševanju, tokrat kreme za zdravljenje glivičnih bolezni Keramin.

Lažna informacija o domnevno najučinkovitejšem izdelku proti glivicam na nohtih, pri katerem za promocijo in prodajo zlorabljajo dermatološko stroko (»medresorska skupina najboljših specialistov in raziskovalcev«) in navajajo neresnice, se širi po spletu in družbenih omrežjih. V oglasu so navedena tudi lažna imena zdravnikov, domnevnih specialistov dermatologov.

Opozarjamo, da izdelek lahko predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov, kajti ponudnika ni mogoče izslediti, izdelka pa ne preveriti. Vsebina predstavitve je zavajajoča, saj navaja nedovoljene učinke zdravljenja in obljublja ozdravitev. Potrošnike zato pozivamo, naj ne nasedajo tovrstnim prevaram in naj pred nakupom izdelkov preko spleta vedno preverijo naziv in naslov ponudnika.