Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

“Kako je lepo, pri srcu toplo” - Kako je nastala novoletna čestitika

19.12.2022 09:08

Motiv jelena si je zamislila in ga upodobila zdravnica Tina Mlinarec, ki smo jo prosili za pomoč pri pripravi izvirne, tople in lične čestitke. Naslov slike je Jelen. Tehnika je akril na platnu. Pojasnila je, kako je izbrala motiv: »Jelen je kralj gozda, misteriozni čas prehoda v novo leto, nov cikel pa ga postavi za kralja čarobnega gozda in simbol neodvisnosti, ki kot spremljevalec v tranziciji z izražanjem iz globine duše krepi notranjo in srčno moč ter magično združuje moč preživetja v povezanosti z vsem, kar nas obdaja. Spodbuja vas, da vso simboliko začutite in udejanjite v svojih življenjih.«

Tina mlinarec in Jelen

Tina Mlinarec, dr. med., spec. orl., se je rodila leta 1982 v Ljubljani. Specialistični izpit iz otorinolaringologije je opravila leta 2017. Je predstojnica specialističnih ambulant posameznih medicinskih strok v Splošni bolnišnici Jesenice. Umetnost je vseskozi del njenega življenja kot način izražanja trenutka bivanja, kar se največkrat odraža v motivih slik. Vsebinsko imajo umetniška dela največkrat v ospredju živali, ki so upodobljene portretno, poudarek pa je na čustveni interpretaciji situacij in dogodkov, ki so ujeti v očeh in pogledu.

Praznično pesem posebnemu predbožičnemu vzdušju je prispeval Andrej Rant, zobozdravnik v pokoju, ki s svojo aktivnostjo uresničuje idealistično željo po plemenitenju soljudi in njihovi vzgoji v duhu ustvarjalnosti in humanizma. Več kot petdeset let piše in objavlja pesmi, ki jih je izdal v petih pesniških zbirkah, več desetletij svoje kariere je posvetil otrokom s posebnimi potrebami. Andrej Rant je tudi častni član Zdravniške zbornice Slovenije. Njegovo kariero lahko podrobneje spoznate v reviji Isis 8-9/2016.