Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Slavnostni koncert zdravniškega orkestra Camerata medica ob 30-letnici orkestra

13.10.2022 10:50

Sinoči so zdravniki in zdravnice ter vabljeni gostje v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu uživali v izjemnem slavnostnem koncertnem večeru, ki ga je od 30-letnici orkestra pripravil zdravniški orkester Camerata medica.

S koncertom je orkester obeležil tudi prejem plakete glavnega mesta Ljubljane in izid zgoščenke.

Orkestru in dirigentu Francu Avseneku so se tokrat pridružili solisti: Marko Zupan, Andrej Gunbenšek, Alja Rajšter Koren, Sanja Zupanič Mali, Ana Berus, Lucija Čemažer in Špela Stražišar.

Izvedli so skladbe: J. Ch. Bach, J. S. Bach, W. A. Mozart, J. Massenet, E. Morricone, L. Bernstein, U. Koder, M. Sepe, M. Ponce, C. Botti.

Udeleženci so nastopajoče ob koncu nagradili s stoječimi ovacijami. Fotogalerija je dostopna na tej povezavi >>>>

camerata1

Orkestru je ob jubileju in vseh dosežkih čestitala predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović.

camerata2

 

Zdravniški orkester Camerata medica združuje zdravnike, študente medicine in druge zdravstvene delavce ter prijatelje orkestrske igre v enovit godalni korpus, ki v pristni ljubezni in predanosti glasbi neguje skupinsko muziciranje.

Orkester je nasledil godalni kvartet Mašera, pobudnik ustanovitve je prof. dr. Igor Ravnik. V zadnjem času se je orkester okrepil, pridružili so se novi člani, večinoma študenti in mladi zdravniki. Orkester deluje ob nenadomestljivem umetniškem vodenju maestra prof. Frenka Avseneka.

4. avgusta 2020 je Zdravniški orkester Camerata medica prejel PLAKETO GLAVNEGA MESTA LJUBLJANE 2020. Ob tem dogodku, ki ga razumemo kot častno in izjemno priznanje našega mesta, so načrtovali koncert za ljubljansko občinstvo, a do realizacije ni prišlo zaradi epidemije.

V tem času so z maestrom prof. Frenkom Avsenekom intenzivno pripravljali nov, privlačen koncertni program in ga v maju 2022 posneli v studiu RTV Slovenija ter ob podpori Zdravniške zbornice izdali zgoščenko.

Del tega programa je bil izveden na koncertu v Stanovski dvorani, po koncertu pa so predstavili zgoščenko in monografijo orkestra, ki je nastala ob jubileju.

Orkester se zahvaljuje Mestni občini Ljubljana za priznanje, Zdravniški zbornici Slovenije za podporo in vsem, ki so prispevali k delovanju in razvoju orkestra, je v koncertnem listu v imenu orkestra zapisala Vildana Repše, prof. koncertna mojstrica Zdravniškega orkestra Camerata medica. 

camerata3

camerata4