Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote LB5: Upokojenci, Ljubljanske regije bolnišničnega in specialističnega zdravstva

21.09.2022 16:19

Danes so bili odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote LB5: Upokojenci, Ljubljanske regije bolnišničnega in specialističnega zdravstva, ki bodo potekale 7. 10. 2022.

Kandidat na nadomestnih volitvah:

Kandidat za poslanca na nadomestnih volitvah v volilni enoti LB5: Upokojenci, Ljubljanske regije bolnišničnega in specialističnega zdravstva, je izr. prof. dr. Rok Accetto, dr. med.

Navodila za glasovanje na nadomestnih volitvah:

  1. Glasovanje poteka do 7. 10. 2022 do 10.00, ko bo volilna komisija pričela s štetjem vseh glasov, ki bodo na zbornico prispeli do tega dne do 10.00. Glasovi, ki bodo na zbornico prispeli po tem roku, kot prepozni ne bodo upoštevani.
  2. Volivci na nadomestnih volitvah glasujejo tako, da prejeti volilni list izpolnijo in vstavijo v priloženo prazno neoznačeno kuverto ter jo zapečatijo. To kuverto nato po potrebi prepognejo in vstavijo v kuverto, ki ima naveden naslov Zdravniške zbornice Slovenije s pripisom »Nadomestne volitve – ne odpiraj!« ter na drugi strani ime in priimek volivca in v tej kuverti pošljejo na Zdravniško zbornico Slovenije.
  3. V posamezni povratni kuverti sme biti le en volilni list (vložen v prazno neoznačeno kuverto). Če bo v povratni kuverti več kot en volilni list (recimo zakonca ali več oseb v istem gospodinjstvu bi svoje glasove oddalo skupaj v eni povratni kuverti in ne vsak v svoji), volilna komisija nobenega volilnega lista ne bo upoštevala.
  4. Na volilni dan bo volilna komisija prejete povratne kuverte z volilnimi listi odprla in vse povratne kuverte (iz katerih je razvidna identiteta volivca) odstranila. Šele nato bo odprla prazne neoznačene kuverte z volilnimi listi in preštela prejete glasove ter razglasila rezultat.

Glasovanje v primeru neprejema volilnega lističa:

Član, ki spada v volilno enoto LB5 in ki ni prejel volilnega lista (iz kakršnegakoli razloga), bo lahko oddal svoj glas na sedežu zbornice (Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana) na dan volitev, 7. 10. 2022, med 8.00 in 10.00 uro. Mesto volitev bo označeno.

Možnost glasovati na način iz prejšnjega odstavka bodo imeli samo člani, ki bodo željo glasovati na tak način najpozneje do 6. 10. 2022 do 12. ure sporočili na elektronski naslov Larisa.VrtacnikJarc@zzs-mcs.si.