Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Umrl je ortoped in nekdanji član skupščine ZZS primarij Bogomir Gorenšek

30.08.2022 11:47

Prejeli smo žalostno novico, da je preminil primarij Bogomir Gorenšek.

Bogomir Gorenšek je bil specialist ortopedske kirurgije in ustanovitelj MD medicina, d. o. o. Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1976 in najprej delal kot splošni zdravnik. Leta 1979 se je zaposlil v UKC Ljubljana. Sprva je delal na oddelku splošne kirurgije, nato pa leta 1986 zaključil specializacijo iz ortopedije.

Zaposleni v MD medicini so zapisali: "Predstavljal je pokončnost v svojih odločitvah in dejanjih. Imel je neskončno empatijo do soljudi, pacientov in sodelavcev. Bil je zdravnik od glave do pet. Delal je v korist pacientov, pozabljal pa je nase. Vse nas preveva žalost, ker smo sedaj izgubili že dva nenadomestljiva človeka in zdravnika. Primarijeve vizije bodo ostale zapisane v našem delu in v naših srcih. Pogrešamo ga neskončno. Bil je vodja iskrenih misli, preudarnih odločitev in spodbudnih besed."

Primarij Bogomir Gorenšek je bil poslanec Skupščine Zdravniške zbornice Slovenije kot predstavnik v Regijskem odboru zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov v  mandatu 2012/16. 

Ob boleči izgubi izrekamo svojcem iskreno sožalje.