Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(JAVNO OPOZORILO) Nov nevaren oglas o čudežnem zdravilu

26.08.2022 12:30

Zdravniki opozarjajo na nov pojav lažne spletne strani z neresničnimi podatki in navajanjem zdravnika, ki ne obstaja.

Gre za zavajajoče in neresnične objave o  tabletah za izboljšavo vida za 39 EUR. Prodaja ga »Kristijan Jernej«, za katerega je navedeno, da je mladi zdravnik.  Sum kršitev zakonodaje smo prijavili na pristojna organa: Javno agencijo Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke ter preko Urada RS za informacijsko varnost na SI-CERT in ju prosili za povratne informacije ob ukrepanju. Hkrati posredujemo javno opozorilo stroke o nevarnostih tovrstnih oglasov. 

Zdravnik s tem imenom in priimkov v Sloveniji ne obstaja, prav tako ne Raziskovalni center za oftalmologijo v Ljubljani. Tudi vse druge trditve o načinu delovanja pripravka in njegovi domnevni učinkovitosti, navedene v promocijskem članku, niso resnične in so nevarno zavajanje, opozarja izr. prof. dr. Barbara Cvenkel iz Očesne klinike UKC Ljubljana in Medicinske fakultete UL.  

»V zadnjem času smo priče številnim zavajajočim in neresničnim objavam o čudežnih zdravilih za zdravljenje različnih bolezni. Zadnja med njimi oglašuje zdravilo O Caps, tablete, ki naj bi pozdravile številne očesne bolezni in povrnile vid v katerikoli starosti. Pri razvoju tega zdravila se objava sklicuje na sodelovanje s strokovnjaki iz “Znanstvenega centra za oftalmologijo v Sloveniji” in na klinično preskušanje zdravila. Vse trditve so lažne in zavajajo ljudi z namenom finančnih koristi. Predvsem pa so nevarne, saj lahko bolniki opustijo zdravljenje ali pa obiščejo očesnega zdravnika prepozno, kar lahko povzroči nepopravljivo škodo za bolnika.«

izr. prof. Barbara Cvenkel, dr. med., Predsednica Združenja oftalmologov Slovenije