Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Umetnost lenarjenja - podkast zdravnika Davida Zupančiča

27.07.2022 10:07

Mladi zdravnik David Zupančič, ki mu na Instagramu sledi že 30.000 ljudi, se je z julijem lotil še enega podviga. Pripravljati je začel brezplačni podkast, ki ga je naslovil Umetnost lenarjenja.

Kot je zapisal v uvodu – bomo lahko prisluhnili pogovorom in razmišljanjem o duševnem zdravju in destigmatizaciji, o izzivih, stresu in tesnobi. Obenem pa bo govoril tudi o lepotah življenja, o zdravju in bolezni, pa tudi o vseh krasnih življenjskih naukih, ki nam pomagajo rasti, se razvijati in živeti..

Poudarek bo na čuječnosti, meditaciji in drugih tehnikah sproščanja.

Podkast je dostopen tukaj >>>>

Torej, kako se lahko pripravimo na nek posebno stresni dogodek? Naj bo to izpit na fakulteti ali pa dežurstvo v intenzivni enoti, kjer lahko zaradi napačne odločitve človek tudi umre. Je lahko stres tudi nekaj pozitivnega, ali pa bo vedno vodil v izgorelost? In kako ločimo med pozitivnim in negativnim stresom? Ali je sploh možno, da smo v službi, ki od nas zahteva nezmotljivost in nas stalno potiska na rob zmogljivosti, dejansko srečni?

O tej temi se je David Zupančič pogovarjal z zdravnikom specialistom Žigo Martinčičem, ki dela v intenzivni enoti Infekcijske klinike UKC Ljubljana.