Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(POSNETEK) Slavnostna akademija ob visokih jubilejih zbornice

26.05.2022 14:53

V Zdravniški zbornici Slovenije v petek, 27. maja, s Slavnostno akademijo v Cankarjevem domu obeležujemo 130 let od začetkov organiziranja zdravništva in 30 let ustanovitve organizacije v današnji obliki. Ob tej priložnosti bo predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Bojana Beović v imenu organizacije iz rok predsednika republike Boruta Pahorja prejela visoko državno odlikovanje Red za zasluge.

Zdravniška zbornica Slovenije je odlikovanje prejela kot priznanje "za povezovanje zdravnikov in zobozdravnikov v prizadevanjih za negovanje ugleda in častnosti  zdravniškega poklica ter izpolnjevanje poslanstva zdravniške etike ob 130-letnici začetkov krovne stanovske organizacije zdravnikov in zobozdravnikov na Slovenskem in ob 30-letnici vzpostavitve sodobne zdravniške zbornice v samostojni državi," je zapisano v ukazu predsednika Republike Slovenije.

»V dobrem stoletju so se menjale države, sistemi in glavna mesta, vloga zdravnikov je ostala nespremenjena. Neizogibna politična vloga zdravništva je bila pogosto nezaželena, o tem priča tudi dvakrat prekinjena zgodovina stanovske organiziranosti zdravnikov na Slovenskem. Prav zato smo v tem trenutku posebej hvaležni za državno priznanje, ki smo ga prejeli na današnji slovesni dan iz rok najvišjega predstavnika slovenske družbe, predsednika države, gospoda Boruta Pahorja. Priznanje razumemo kot spodbudo zdravništvu in Zdravniški zbornici, da s svojim delom in poslanstvom nadaljujemo. Da bo svet boljši za vse ljudi, za bolnike in zdravnike,« je o pomenu državnega odlikovanja povedala predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović.