Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Svetovni dan zdravnika družinske medicine

19.05.2022 13:58

Svetovni dan družinskih zdravnikov (FDD) – 19. maj je WONCA (svetovna organizacija zdravnikov družinske medicine) prvič razglasila leta 2010 in je postal dan za poudarjanje vloge in prispevka družinskih zdravnikov in timov primarne zdravstvene oskrbe v zdravstvenih sistemih po vsem svetu.

To praznovanje je priložnost za prepoznavanje in priznanje osrednje vloge družinskih zdravnikov pri zagotavljanju individualne, celovite in stalne zdravstvene oskrbe za vse paciente. To je tudi priložnost, da proslavimo napredek v družinski medicini in posebne prispevke ekip primarne zdravstvene oskrbe po vsem svetu.

Letošnji dan poteka pod geslom »Family doctors-always there to care«, v prostem prevodu »Družinski zdravniki skrbimo za vas.«

V slovenskem okolju na polju družinske medicine zaznavamo številne izzive, o katerih bosta na dan praznovanja, 19.05.2022 v radijski oddaji Studio ob 17h kot gosta spregovorila prof. Igor Švab, zdravnik družinske medicine in dekan Medicinske fakultete v Ljubljani, in dr. Aleksander Stepanovič, predsednik združenja zdravnikov družinske medicine Slovenije.

Dan zdravnikov družinske medicine bomo obeležili tudi z novo spletno stranjo Združenja zdravnikov družinske medicine, ki ponuja številne možnosti in je dostopna na povezavi http://drmed.org/

Dobrodošli k ogledu in brskanju po njej.

S spoštovanjem,


doc. dr. Nena Kopčavar Guček, dr. med., primarijka

podpredsednica Združenja zdravnikov družinske medicine Slovenije