Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dvojno veselje ob srečanju s kolegicami in kolegi v Mariboru

24.03.2022 16:17
»Načrti za obiske so bili bolj optimistični in smo načrtovali obisk že v lanskem letu, vendar se kot vsi odgovorno prilagajamo razvoju dogodkov. Vesela sem, da nam ti dopuščajo vsaj srečanja v manjšem obsegu po regijah, ki smo jih začeli v lanskem letu z srečanjem v Murski Soboti,« je ob obisku povedala predsednica ZZS prof. dr. Bojana Beović.  
obisk_zd_maribor
V uvodnem srečanju z vodstvom Zdravstvenega doma Maribor je direktor prim. doc. dr. Jernej Završnik predstavil izzive pri izbiri koordinatorjev specializacij ter izpostavil pomen decentralizacije znanja in razvoju strok po celotni državi. S predstavniki zbornice so primerjali rešitve, kako olajšati delo družinskih zdravnikov in narediti delo v tej specializaciji bolj zanimivo ter tako zapolniti nezasedena delovna mesta. 
obisk_ukc_mb
Na srečanju s strokovnim svetom UKC Maribor so predstavniki zbornice odgovorili na številna vprašanja glede specializacij. Članom smo predstavili pomoč, ki jo nudi zbornica na različnih področjih ter delovanje različnih odborov. Zbornica tako nudi pravno pomoč, karierno svetovanje, razbremenilne pogovore ter tudi izobraževanje in svetovanje pri odnosih z mediji. 
Drugi razlog za dobro voljo je uresničitev pobude zdravnikov in zobozdravnikov severovzhodnega dela države, ki želijo okrepiti strokovno in izobraževalno dejavnost v svoji regiji. Z uradno otvoritvijo prostorov na Partizanski cesti imajo naši člani v Mariboru na voljo nove možnosti za organizacijo predavanj, izobraževanj in srečanj, kar bo članom omogočilo neodvisno izpeljavo dodatnih aktivnosti, pri katerih so bili do sedaj vezani na razpoložljivost zunanjih ponudnikov in kapacitet delodajalcev. S tem Zdravniška zbornica tudi fizično ne bo več le stavba v Ljubljani, ampak uresničuje svoje poslanstvo, postati tudi  forum zdravnikov, ki se med seboj pogovarja o težavah, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.