Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbranih 35 tisoč evrov, na pot krenil nov tovoranjak za Ukrajino

23.03.2022 14:07
Z velikim veseljem spremljamo nov tovornjak na poti v Ukrajino. Ker je na njem tudi material, ki je v ponedeljek prispel na Zbornico in bo že jutri v Ukrajini je to gotovo znak odlične in učinkovite logistike Karitas, ki jo moramo pohvalit in se zanjo zahvalit. Pobuda za zbiranje pomoči za Ukrajino je nastala spontano, ideje so ob začetku vojne kar deževale in nekako smo se optimistično odločili, da bomo izpolnili vse.

ukrajina transport 2303

Danes ugotavljamo, da nam je to večinoma tudi že uspelo. Skupaj smo zbrali več kot deset palet medicinskega materiala. Govorimo tako o povojih, razkužilih, zaščitni opremi ter nazadnje tudi zdravila in celo kirurška ter zobozdravstvena oprema.  Pošiljke so po prvem pozivu prihajale na zbornico, kjer smo jih v določenem delu sortirali in prepakirali ter pripravili za Karitas. Med zbranimi materialom je tudi ultrazvok.

naprava_donacija

Ob tem smo zbirali denar za dva namena – za medicinsko opremo in mleko v prahu za otroke. Preko Ustanove za pomoč ogroženim državljani Sveta kolega zobozdravnika Jureta Poglajna je bilo zbrano 35 tisoč evrov, do včeraj natančno 29.120 za sanitetni material in 6.339 za mleko v prahu. Dobra novica: večino smo že porabili in so materiali naročeni ali že prispeli v to skladišče in gredo naprej. Zgolj za primerjavo – za prvih 4.000 evrov smo kupili 480 pakiranj ali 400 kg začetnega mleka za otroke. Včeraj smo naročili glede na novo nabrani denar še dodatnih  234 paketkov. 

tovornjak_karitas_2303