Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije aktivno vključena v pomoč Ukrajini

04.03.2022 09:19
Slovenski zdravniki in zobozdravniki z izjemno zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini. Prav zato smo takoj odzvali prošnji ukrajinske zdravniške zbornice, ki je zaprosila za pomoč.

V okviru Zdravniške zbornice Slovenije že poteka zbiranje potrebščin (medicinske opreme in zobozdravniškega drobnega instrumentarija, ki sta v takih razmerah potrebna) ter sanitetnega materiala, ki ga bomo s pomočjo partnerskih humanitarnih organizacij predali Ukrajini. Najbolj učinkovit način predaje še usklajujemo. 

Vzporedno s tem je v tem tednu že preko sto zdravnikov in zobozdravnikov izrazilo interes za vključitev med prostovoljce za oskrbo pacientov na ukrajinski meji in več kot 200 v Sloveniji v primeru namestitve večjega števila beguncev. 
20220303_170051

Zdravniki in zobozdravniki prispevajo pomoč tudi v obliki finančnih sredstev, iz katerih bo kupljen potreben material. Zbiranje poteka preko Ustanove za pomoč ogroženim »DRŽAVLJANI SVETA« zobozdravnika Jureta Poglajna, ki že ima praktične izkušnje s pomočjo beguncem. Trenutno se lahko denar nakaže za dva namena: medicinski material in mleko v prahu.
Podatki o akciji >>>