Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije aktivno vključena v pomoč Ukrajini

04.03.2022 09:19
Slovenski zdravniki in zobozdravniki z izjemno zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini. Prav zato smo takoj odzvali prošnji ukrajinske zdravniške zbornice, ki je zaprosila za pomoč.

V okviru Zdravniške zbornice Slovenije že poteka zbiranje potrebščin (medicinske opreme in zobozdravniškega drobnega instrumentarija, ki sta v takih razmerah potrebna) ter sanitetnega materiala, ki ga bomo s pomočjo partnerskih humanitarnih organizacij predali Ukrajini. Najbolj učinkovit način predaje še usklajujemo. 

Vzporedno s tem je v tem tednu že preko sto zdravnikov in zobozdravnikov izrazilo interes za vključitev med prostovoljce za oskrbo pacientov na ukrajinski meji in več kot 200 v Sloveniji v primeru namestitve večjega števila beguncev. 
20220303_170051

Zdravniki in zobozdravniki prispevajo pomoč tudi v obliki finančnih sredstev, iz katerih bo kupljen potreben material. Zbiranje poteka preko Ustanove za pomoč ogroženim »DRŽAVLJANI SVETA« zobozdravnika Jureta Poglajna, ki že ima praktične izkušnje s pomočjo beguncem. Trenutno se lahko denar nakaže za dva namena: medicinski material in mleko v prahu.
Podatki o akciji >>>