Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prenehanje veljavnosti Odredbe o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

28.02.2022 12:25
Pripravnike, sekundarije, specializante, nadzorne in glavne mentorje ter koordinatorje specializacij obveščamo, da z dnem 1. 3. 2022 preneha veljati Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 139/21, 141/21, 172/21 in 205/21; v nadaljevanju: Odredba). Odredba je predstavljala podlago za vpoklic pripravnikov, sekundarijev in specializantov v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, pri delodajalcu in velja le še danes (tj. 28. 2. 2022). Ministrstvo za zdravje je danes na izvajalce zdravstvene dejavnosti naslovilo dopis, iz katerega izhaja, da veljavnost Odredbe ne bo podaljšana. Celotno besedilo dopisa Ministrstva za zdravje je dostopno tukaj.

V skladu z navedenim pripravniki, sekundariji in specializanti od 1. 3. 2022 dalje opravljajo usposabljanje po programu pripravništva, sekundariata oziroma specializacije.

Delo pri izvajanju zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, v skladu z določili Odredbe, ki so ga pripravniki, sekundariji in specializanti opravljali v obdobju od 2. 9. 2021 do vključno 28. 2. 2022 (tj. obdobje veljavnosti Odredbe), se bo upoštevalo v čas kroženja v skladu s programom pripravništva, sekundariata oziroma specializacije. V kolikor se navedeno delo ne bo moglo upoštevati v čas usposabljanja (ker delo ni bilo vsebinsko primerljivo s programom usposabljanja), pa se bo lahko usposabljanje pripravnikov, sekundarijev oziroma specializantov na predlog nadzornega oziroma glavnega mentorja, ustrezno podaljšalo. Predlog za podaljšane usposabljanja iz navedenih razlogov nadzorni in glavni mentorji naslovijo na Zdravniško zbornico Slovenije. 

Oddelek za specializacije in
Oddelek za pripravništvo, sekundariat, licence in register zdravnikov