Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(SKLEP OPEV) Asist. mag. Stanko Pušenjak je kršil Kodeksa zdravniške etike

25.01.2022 15:34

Odbor za pravno-etična vprašanja (OPEV) Zdravniške zbornice je na 10. redni seji dne 16. 12. 2021 v zadevi, ki se je nanašala na objave komentarjev asist. mag. Stanka Pušenjaka, dr. med. na družabnem omrežju Facebook v povezavi z ukrepi zoper COVID-19 po skrbni preučitvi vloge in na podlagi predložene dokumentacije sprejel naslednji sklep:

Sklep 4/10/2021: OPEV ugotavlja, da je asist. mag. Stanko Pušenjak, dr. med. na socialnem omrežju objavil trditev, da ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2 (COVID-19), nimajo strokovne in znanstvene podlage ter niso namenjeni varovanju zdravja ljudi, temveč le preizkušanju njihove ubogljivosti in upogljivosti. Prizadevanja za preprečevanje širjenja okužbe je primerjal z razmerami v nacistični Nemčiji, ki so privedle do holokavsta.

OPEV je mnenja, da je s tem kršil 61. člen in 38. člen Kodeksa zdravniške etike in ni upošteval Smernic za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih.
Sklep se objavi.