Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(SKLEP OPEV) Asist. mag. Stanko Pušenjak je kršil Kodeksa zdravniške etike

25.01.2022 15:34

Odbor za pravno-etična vprašanja (OPEV) Zdravniške zbornice je na 10. redni seji dne 16. 12. 2021 v zadevi, ki se je nanašala na objave komentarjev asist. mag. Stanka Pušenjaka, dr. med. na družabnem omrežju Facebook v povezavi z ukrepi zoper COVID-19 po skrbni preučitvi vloge in na podlagi predložene dokumentacije sprejel naslednji sklep:

Sklep 4/10/2021: OPEV ugotavlja, da je asist. mag. Stanko Pušenjak, dr. med. na socialnem omrežju objavil trditev, da ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2 (COVID-19), nimajo strokovne in znanstvene podlage ter niso namenjeni varovanju zdravja ljudi, temveč le preizkušanju njihove ubogljivosti in upogljivosti. Prizadevanja za preprečevanje širjenja okužbe je primerjal z razmerami v nacistični Nemčiji, ki so privedle do holokavsta.

OPEV je mnenja, da je s tem kršil 61. člen in 38. člen Kodeksa zdravniške etike in ni upošteval Smernic za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih.
Sklep se objavi.