Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ginekolog Aleksander Merlo o cepljenju: »Ne vidim razloga za paniko in omalovaževanje medicine.«

30.11.2021 10:38
»Cepljenje je zdaj trenutno edina rešitev,« sporoča Aleksander Merlo, specialist ginekolog in porodničar ter dolgoletni vodja porodnišnice Postojna, ki je bil leta 2019 izbran tudi za Ginekologa leta.
 
»Skratka, zdravniki pomagamo na drugih področju, bomo pomagali tudi, če bodo komplikacije in podobno. Nekaj komplikacij je vedno na vseh področjih. Medicina ni matematika. Z enim nesrečnim slučajem ne moremo mi posplošit, zdaj pa je to anticepilsko področje. To ni prava pot,« je prepričan.
 
Verjame, da bodo zdravniki še bolj pozorni pri rizičnih skupinah, uporabnicah zdravil. »Ampak vse delamo v korist naših pacientov, ljudi in ne vidim razloga za paniko, omalovaževanje teh zadev, ki jih medicina nadgrajuje, študira in podobno. Tako da to ni neko šalabajzerstvo. Absolutno apeliram: Cepljenje je zdaj trenutno edina rešitev.«