Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Hvala za podpis in vsa sporočila podpore

22.11.2021 13:18
Drage podpisnice in podpisniki,

Zahvaljujemo se vam, da ste bili med 3.000 podpisniki peticije, ki so se od petka s svojim imenom javno ogradili od navedb in dejanj nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov«. S tem smo podprli tiste člane Zdravniške zbornice Slovenije, ki se že skoraj dve leti posvečajo vsem oblikam preprečevanja in zdravljenja vseh, tudi najtežjih oblik bolezni. S podpisom ste jim sporočili, da imajo podporo stroke, ki sledi znanstvenim podlagam, ki so edina prava pot k čimprejšnjemu koncu epidemije.

Podprli ste prepričanje, da takšnih zavajajočih, nestrokovnih javnih nastopov v lastnih vrstah v tako težkih časih ne smemo dopuščati. V prvi vrsti zato, ker »kolegi« s svojim početjem neposredno ogrožajo zdravje ljudi. Posamezniki so bili in so zaradi objav brez znanstvenih podlag že v postopkih Zbornice, ki je in bo še naprej skušala v čim večjem obsegu zajeziti zavajanje laične javnosti.

Slovenski zdravniki, člani zbornice in imetniki veljavne licence, smo zavezani k medicini, utemeljeni na znanosti. Le takšna medicina je v najboljšem interesu bolnikov in jo od nas upravičeno pričakujejo tisti, ki pomoč iščejo v slovenskem zdravstvenem sistemu. Številni podpisi so vsebovali opozorilo, da glasnost manjšine ne sme premagati strokovnosti večine, kar smo s skupnim opozorilom dosegli. Zaključujemo z mislijo podpisnice: 

“Želim, da v Sloveniji končno zavladata razum in solidarnost in da skupaj premagamo epidemijo.”

Pismo podpore Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Pismo podpore zdravnikom sta ob tem izrekla tudi dekanja Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani izr. prof. dr. Brede Jakovac Strajn, dr. vet. med., in predsednik Veterinarske zbornice Slovenije izr. prof. dr. Ožbalta Podpečana, dr. vet. med.

V pismu podpore sta zapisala:

»Veterinarska zbornica Slovenije in Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani obžalujeta nepremišljene, zavajajoče in neresnične zapise glede cepljenja proti virusu SARS-CoV-2 in poteku bolezni COVID-19, navedenih v peticiji skupine državljanov "Iniciativa slovenskih zdravnikov". Prav tako se distanciramo od ravnanja kolegov veterinarjev, ki so peticijo podpisali.«

In na koncu sklenila »z zapisom želimo slovenski veterinarji izraziti solidarnost s kolegi zdravniki in se vam za vaše prizadevanje, požrtvovalnost ter opravljeno delo v teh težkih časih iz srca zahvaljujemo in čestitamo.«

Celotno pismo je dostopno tukaj.