Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Hvala za podpis in vsa sporočila podpore

22.11.2021 13:18
Drage podpisnice in podpisniki,

Zahvaljujemo se vam, da ste bili med 3.000 podpisniki peticije, ki so se od petka s svojim imenom javno ogradili od navedb in dejanj nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov«. S tem smo podprli tiste člane Zdravniške zbornice Slovenije, ki se že skoraj dve leti posvečajo vsem oblikam preprečevanja in zdravljenja vseh, tudi najtežjih oblik bolezni. S podpisom ste jim sporočili, da imajo podporo stroke, ki sledi znanstvenim podlagam, ki so edina prava pot k čimprejšnjemu koncu epidemije.

Podprli ste prepričanje, da takšnih zavajajočih, nestrokovnih javnih nastopov v lastnih vrstah v tako težkih časih ne smemo dopuščati. V prvi vrsti zato, ker »kolegi« s svojim početjem neposredno ogrožajo zdravje ljudi. Posamezniki so bili in so zaradi objav brez znanstvenih podlag že v postopkih Zbornice, ki je in bo še naprej skušala v čim večjem obsegu zajeziti zavajanje laične javnosti.

Slovenski zdravniki, člani zbornice in imetniki veljavne licence, smo zavezani k medicini, utemeljeni na znanosti. Le takšna medicina je v najboljšem interesu bolnikov in jo od nas upravičeno pričakujejo tisti, ki pomoč iščejo v slovenskem zdravstvenem sistemu. Številni podpisi so vsebovali opozorilo, da glasnost manjšine ne sme premagati strokovnosti večine, kar smo s skupnim opozorilom dosegli. Zaključujemo z mislijo podpisnice: 

“Želim, da v Sloveniji končno zavladata razum in solidarnost in da skupaj premagamo epidemijo.”

Pismo podpore Veterinarske zbornice Slovenije in Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani

Pismo podpore zdravnikom sta ob tem izrekla tudi dekanja Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani izr. prof. dr. Brede Jakovac Strajn, dr. vet. med., in predsednik Veterinarske zbornice Slovenije izr. prof. dr. Ožbalta Podpečana, dr. vet. med.

V pismu podpore sta zapisala:

»Veterinarska zbornica Slovenije in Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani obžalujeta nepremišljene, zavajajoče in neresnične zapise glede cepljenja proti virusu SARS-CoV-2 in poteku bolezni COVID-19, navedenih v peticiji skupine državljanov "Iniciativa slovenskih zdravnikov". Prav tako se distanciramo od ravnanja kolegov veterinarjev, ki so peticijo podpisali.«

In na koncu sklenila »z zapisom želimo slovenski veterinarji izraziti solidarnost s kolegi zdravniki in se vam za vaše prizadevanje, požrtvovalnost ter opravljeno delo v teh težkih časih iz srca zahvaljujemo in čestitamo.«

Celotno pismo je dostopno tukaj.