Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Nov rdeči alarm: Mladi zdravniki množično napovedujejo odhode v tujino

19.11.2021 09:13

Zdravniška zbornica Slovenije je v zadnjih nekaj urah prejela že preko 70 prošenj za potrdilo o dobrem imenu s strani mladih zdravnikov. V prošnji za izdajo potrdila je pri vseh kot razlog naveden odhod v tujino. To predstavlja velik skok ob siceršnjih trendih, saj je Zbornica v celotnem lanskem letu izdala 169 potrdil o dobrem imenu.

Nove prošnje prihajajo iz minute v minuto in Zdravniški zbornici Slovenije z zaskrbljenostjo spremlja dogajanje. V kritičnih razmerah kot so, si Slovenija v tem trenutku ne more privoščiti niti enega odhoda mladih, perspektivnih zdravnikov in specializantov,  kaj šele množičnega odhoda, kot se napoveduje zdaj, saj je že brez tega sistem tik pred kolapsom.

Zdravniška zbornica Slovenije je zato Ministrstvo za zdravje nemudoma seznanila z dogajanjem in jim pozvala, da se na množične napovedane odhode v tujino takoj ustrezno odzovejo.