Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odziv na poročanje enega od medijev

26.10.2021 11:58

Ker so se v enem od medijev pojavile informacije o pogodbah za delo v svetovalni skupini za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje, ponovno pojasnjujemo, kot smo v preteklosti že odgovarjali tudi nekaterim medijem, ki so nas o tem spraševali, da prof. dr. Bojana Beović iz naslova dela v svetovalni skupini za covid-19 ni prejela prav nobenih prihodkov.

Pogodba je bila podpisana, za delo v skupini pa ni izstavila nobenega računa, niti ni prejela oz. uveljavljala povračil za potne stroške. To je bila njena osebna odločitev.

Zdravniška zbornica Slovenije ob tem poudarja, da je potrebno za vsako opravljeno delo zagotoviti ustrezno plačilo. Plačilo za delo je osnovni civilizacijski standard, ki ne more in ne sme biti predmet senzacionalističnega poročanja ali ustvarjanja splošnega vnaprejšnjega pričakovanja javnosti, da bi se morali strokovnjaki plačilu za opravljeno dodatno delo odpovedovati.