Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije začela regijske obiske v Pomurju ​

15.10.2021 14:25

V četrtek, 14. 10., je v Pomurju potekal prvi regijski obisk vodstva zbornice. Prof. dr. Bojana Beović se je s svojo ekipo najprej srečala z vodstvom Zdravstvenega doma Murska Sobota, ki ga vodi dr. Edith Žižek - Sapač.

IMG_2876

Čeprav je stanje v vsaki regiji ali delu regije specifično, je povsod ključno pomanjkanje kadrov. Zagotavljanje dovolj številčne mreže družinskih zdravnikov je eden ključnih izzivov. Ob tem bo v naslednjih letih izpolnilo pogoje za upokojitev veliko zdravnikov. Cilj je pritegniti mlade zdravnike v regijo, kar pa bo težje izpolniti, saj v celotni Evropi primanjkuje zdravstvenega osebja, opozarjajo v Splošni bolnišnici Murska Sobota. 

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je ekipo zbornice sprejel generalni direktor prim. asist. Daniel Grabar s svojo vodstveno ekipo.

IMG_2886

»Počaščeni smo, da smo lahko kot prva regija gostili tako srečanje,« je ob obisku povedal direktor soboške bolnišnice. Zbornica ni stavba v Ljubljani, ampak je velik forum zdravnikov, ki se med seboj pogovarjajo o problemih, s katerimi se srečujejo pri svojem poslanstvu, je ob tem dodala predsednica prof. dr. Bojana Beović.

IMG_2904

Nato je ob 15.30 sledilo srečanje z zdravniki in zobozdravniki iz te regije, ki so se v velikem številu odzvali povabilu. V okviru srečanja sta bili izvedeni tudi dve odlični predavanji: o obvladovanju stresa ter o etičnih dilemah pri zdravljenju bolnikov s covidom-19.

IMG_2924

»Za obiske smo se odločili, da se bolj povezujemo in spoznavamo, kje so problemi. Poleg javnih pooblastil se ukvarjamo s podporo zdravniškemu delu, vsakemu zdravniku posebej, kar se tiče pomoči pri pravnih vprašanjih, kariernega svetovanja predvsem mladim zdravnikom, ekonomske in socialne pomoči, če je to potrebno. Trudimo se vzdrževati varnostno mrežo, da zdravnik lažje opravlja svoje odgovorno delo,« je v Murski Soboti povedala predsednica.


20211014_175755
Na srečanju v Pomurju se je predsednik odbora za zobozdravstvo Krunoslav Pavlović pogovarjal s kolegi, kako povečati dostopnost do zobozdravstvenih storitev.

Vodstvo zbornice bo vsak mesec obiskalo drugo regijo z namenom, da se pogovorimo o trenutno najbolj žgočih temah, dilemah in odprtih vprašanjih v posamezni regiji.