Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniško potrdilo o kontraindikacijah za cepljenje proti COVID-19

14.10.2021 10:37

Izdajo zdravniškega potrdila o kontraindikacijah za cepljenje proti COVID-19 ureja Odredba o načinu izvedbe cepljenja proti COVID-19 (Uradni list RS, št. 129/21; v nadaljevanje: Odredba). V skladu z Odredbo kontraindikacije za cepljenje zaradi zdravstvenih razlogov osebe ugotavlja izbrani osebni zdravnik, pediater ali lečeči specialist v skladu s Priporočilom za cepljenje proti COVID-19, ki ga je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje in je objavljen na spletni strani: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_cepljenje_proti_covid_uskl_psc_apr_2021.pdf. V priporočilu so tudi izrecno navedene relevantne kontraindikacije za cepljenja.

Osebi, pri kateri so ugotovljene kontraindikacije za cepljenje iz prejšnjega odstavka, lahko v skladu z Odredbo izbrani osebni zdravnik, pediater ali lečeči specialist izda zdravniško potrdilo, ki mora vsebovati:
1. naziv izvajalca zdravstvene dejavnosti,
2. številka potrdila,
3. osebno ime osebe in njen datum rojstva ter bivališče,
4.  namen izdaje potrdila z navedbo, da gre za ugotovljeno kontraindikacijo za cepljenje,
5. osnovne anamnestične podatke in podatke o rezultatu zdravniškega pregleda ter mnenje v zvezi z namenom uporabe zdravniškega potrdila,
6. kraj in datum izdaje potrdila ter
7. podpis izbranega osebnega zdravnika, pediatra ali lečečega specialista in žig.

Oddelek za pravne zadeve