Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniško potrdilo o kontraindikacijah za cepljenje proti COVID-19

14.10.2021 10:37

Izdajo zdravniškega potrdila o kontraindikacijah za cepljenje proti COVID-19 ureja Odredba o načinu izvedbe cepljenja proti COVID-19 (Uradni list RS, št. 129/21; v nadaljevanje: Odredba). V skladu z Odredbo kontraindikacije za cepljenje zaradi zdravstvenih razlogov osebe ugotavlja izbrani osebni zdravnik, pediater ali lečeči specialist v skladu s Priporočilom za cepljenje proti COVID-19, ki ga je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje in je objavljen na spletni strani: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_cepljenje_proti_covid_uskl_psc_apr_2021.pdf. V priporočilu so tudi izrecno navedene relevantne kontraindikacije za cepljenja.

Osebi, pri kateri so ugotovljene kontraindikacije za cepljenje iz prejšnjega odstavka, lahko v skladu z Odredbo izbrani osebni zdravnik, pediater ali lečeči specialist izda zdravniško potrdilo, ki mora vsebovati:
1. naziv izvajalca zdravstvene dejavnosti,
2. številka potrdila,
3. osebno ime osebe in njen datum rojstva ter bivališče,
4.  namen izdaje potrdila z navedbo, da gre za ugotovljeno kontraindikacijo za cepljenje,
5. osnovne anamnestične podatke in podatke o rezultatu zdravniškega pregleda ter mnenje v zvezi z namenom uporabe zdravniškega potrdila,
6. kraj in datum izdaje potrdila ter
7. podpis izbranega osebnega zdravnika, pediatra ali lečečega specialista in žig.

Oddelek za pravne zadeve