Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

ZZZS objavil Javni poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k oddaji ponudb za začasni prenos programa za pogodbeno leto 2021

11.08.2021 17:25

Na podlagi 43. člena Zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva (Uradni list RS, št 112/21), je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije objavil Javni poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k oddaji ponudb za začasni prenos programa zdravstvene dejavnosti oziroma zdravstvenih storitev. Predmet javnega poziva je začasni prenos programa oziroma storitev, ki so določene v II. točke javnega poziva in ki jih do konca pogodbenega leta 2021 ne morejo izvesti javni zdravstveni zavodi, drugi zavodi ali organizacije, ki opravljajo zdravstveno dejavnost, oziroma zasebni zdravstveni delavci, ki imajo sklenjeno pogodbo z ZZZS iz 65. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Na ta javni poziv se lahko kot ponudniki prijavijo izvajalci zdravstvene dejavnosti, ki so javni zdravstveni zavod, drug zavod in organizacija, ki opravljajo zdravstveno dejavnost, oziroma zasebni zdravstveni delavec, ki izpolnjujejo vsa določila iz javnega poziva.

Merila za izbiro med več ponudniki so urejena v V. točki Javnega razpisa. Pri tem je prvo merilo vrsta ponudnika in sicer je predviden kaskadni sistem po naslednjem vrstnem redu: 1. javni zdravstveni zavodi, 2. zasebni izvajalci, ki imajo že sklenjeno pogodbo z ZZZS iz 65. člena ZZVZZ in 3. zasebni izvajalci, ki nimajo sklenjene pogodbe z ZZZS iz 65. člena ZZVZZ. Zbornica meni, da za merilo, ki daje prednost javnim zdravstvenim zavodom napram drugim izvajalcem zdravstvene dejavnosti ni stvarnega in razumnega razloga, niti zanj ne obstaja zakonska podlaga. Zbornica je ZZZS in ministrstvo za zdravje zato pozvala, naj se nemudoma spremenijo merila za izbiro ponudnikov. Več o tem si lahko preberete tukaj. Zbornica poudarja, da bi morala merila temeljiti na okoliščinah, od katerih je odvisno, ali bodo programi, ki so predmet tega razpisa, pravočasno in kakovostno izvedeni in ne na okoliščinah, ki imajo za posledico neenako obravnavo posameznih vrst izvajalcev brez utemeljenega razloga.

Rok za prijavo na javni poziv je 18. 8. 2021 do 11:00 ure. Javni poziv skupaj z navodili za prijavo je dostopen tukaj.

Oddelek za pravne zadeve