Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prevoz krvnih vzorcev z droni – pilotni projekt v Bolnišnici Topolšica ​

19.07.2021 16:06

Minuli teden je bil tudi v znamenju pogleda v prihodnost in novih možnosti uporabe sodobnih tehnolog v medicini. V Bolnišnici Topolšica so predstavili simulacijo, kako bi v prihodnosti lahko brezpilotni letalnik (dron) v bolnišnični laboratorij pripeljali vzorce krvi npr. iz Zdravstvenega doma Nazarje. Po cesti bi bilo za to pot potrebnih 24 minut, letalnik pa jo zmore v pičlih 13 minutah.

Direktor bolnišnice Topolšica Jurij Šorli je ob tem dejal: "Za bolnišnico je to korak naprej v razvoju, osvajanju naprednih tehnologij in izboljšanju oskrbe za lastne bolnike kot vse preostale, ki k bolnišnici gravitirajo."

V imenu zbornice se je dogodka udeležil podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije Boštjan Kersnič, ki je Bolnišnici Topolšica čestital in ob tem dejal: "Absolutno je treba obdržati stik zdravnik-bolnik. Ampak saj veste, danes nam je celo covid prinesel, da se lahko po Zoomu pogovarjamo oz. prek videopovezav, biološki material pa je tisti, ki določa, kako bomo vodili zdravljenje naprej."

B Topolšica - dron_bilten