Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prevoz krvnih vzorcev z droni – pilotni projekt v Bolnišnici Topolšica ​

19.07.2021 16:06

Minuli teden je bil tudi v znamenju pogleda v prihodnost in novih možnosti uporabe sodobnih tehnolog v medicini. V Bolnišnici Topolšica so predstavili simulacijo, kako bi v prihodnosti lahko brezpilotni letalnik (dron) v bolnišnični laboratorij pripeljali vzorce krvi npr. iz Zdravstvenega doma Nazarje. Po cesti bi bilo za to pot potrebnih 24 minut, letalnik pa jo zmore v pičlih 13 minutah.

Direktor bolnišnice Topolšica Jurij Šorli je ob tem dejal: "Za bolnišnico je to korak naprej v razvoju, osvajanju naprednih tehnologij in izboljšanju oskrbe za lastne bolnike kot vse preostale, ki k bolnišnici gravitirajo."

V imenu zbornice se je dogodka udeležil podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije Boštjan Kersnič, ki je Bolnišnici Topolšica čestital in ob tem dejal: "Absolutno je treba obdržati stik zdravnik-bolnik. Ampak saj veste, danes nam je celo covid prinesel, da se lahko po Zoomu pogovarjamo oz. prek videopovezav, biološki material pa je tisti, ki določa, kako bomo vodili zdravljenje naprej."

B Topolšica - dron_bilten