Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije

07.07.2021 16:26

Pripravnike, sekundarije in specializante obveščamo, da je dne 1. 7. 2021 prenehala veljati Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi katere je bil delodajalcem omogočen vpoklic pripravnikov, sekundarijev in specializantov z namenom zagotovitve zadostnih kadrovskih zmogljivosti pri javnih zdravstvenih zavodih za opravljanje zdravstvene dejavnosti v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Navedena odredba je predstavljala tudi podlago za ustrezno podaljšanje usposabljanja, v kolikor se pripravnikom, sekundarijem in specializantom v obdobju veljavnosti odredbe delo, ki ni potekalo po programu usposabljanja, ni moglo upoštevati v program usposabljanja.

V primeru, da za čas veljavnosti odredbe in iz razlogov, ki izhajajo iz odredbe, pripravniki, sekundariji in specializanti dela niste opravljali po programu usposabljanja, boste lahko pri Zbornici zaprosili za podaljšanje programa usposabljanja, in sicer za delo, ki ste ga opravljali v obdobju do vključno 30. 6. 2021.