Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Šentjakobsko gledališče v častitljivem jubileju podari predstavo zdravstvenim delavcem ​

25.05.2021 09:19

Recept za večer dobre volje.

Ja, zakaj pa ne? Sam res Zakaj pa ne bi letos mesec maj zaključili malce drugače. Kaj pravite na mal’ teatra?

Mi smo za :)

Zdaj ste pa na vrsti vi ;)

V četrtek, 27. maja ob 19.30 uri, vabimo zdravstvene delavce na dan odprtih vrat, katerim podarimo vstopnico za ogled predstave RESNO MOTENI režiserja Jerneja Kobala.

Le zakaj?

Lahko bi na kratko rekli: “Ker je preprosto vredno uživati.”

In ker Šentjakobsko gledališče v tej sezoni praznuje 100 let, zato smo se odločili, da vašim zaposlenim ponudimo skromno pozornost v zahvalo, ker si prizadevajo obvladovati bolnišnične okužbe, rešujejo naša življenja in se trudijo zajeziti izredne razmere v času COVID-19.

Pomembno:

·      V skladu s priporočili NIJZ smo se ustrezno pripravili za varno izvajanje gledališke dejavnosti.

·      Ogled predstave je možen za vse, ki so cepljeni, imajo negativni test oz. so preboleli COVID-19.

·      Kdor si želi brezplačno ogledati predstavo naj na email: info@sentjakobsko-gledalisce.si pošlje potrebne podatke (ime in priimek) do 26.5.2021 do 15.ure.

Pridite, torej, v Šentjakobsko gledališče in se sprostite skupaj z nami.


Arhiv: ŠGL, fotograf Bor Slana

Arhiv: ŠGL, fotograf Bor Slana

Opis predstave:

Šest popolnih neznancev, vsak s svojimi psihološkimi težavami, se nekega usodnega dne sreča v čakalnici pri svetovno znanem psihiatru, specialistu za obsesivno-kompulzivne motnje, profesorju doktorju Šternu. Zaradi neljubega spleta okoliščin in sploh višje sile doktorja Šterna ni od nikoder, čakalnica pa se neusmiljeno polni. Prav kmalu smo priča trku generacij, družbenih slojev, verovanj in svetovnih nazorov. Kot da to še ne bi bilo dovolj, se vzdušje v čakalnici še dodatno naelektri zaradi nekompatibilnih motenj pacientov, ki počasi izgubljajo potrpljenje.

Komedija Resno moteni nam kaže, kako nemočen je sodobni človek pri obračunavanju z lastnimi težavami, obsesijami in strahovi. Toda ni vse izgubljeno, saj se izkaže, da smo najmočnejši takrat, ko za trenutek pozabimo nase in se povsem posvetimo bližnjemu.