Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

O cepljenju prebolevnikov in drugih aktualnih temah

19.05.2021 12:14

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, vodja posvetovalne skupine pri NIJZ, je odgovarjala na vprašanja medijev o cepljenju prebolevnikov, cepljenju z drugim odmerkom cepiva AstraZeneca, problematiki pomanjkanja družinskih zdravnikov in o javnem posvetu, ki ga organizira Zdravniška zbornica Slovenije na temo cepljenja.

Ob svetovnem dnevu družinskih zdravnikov je predsednica zbornice prof. dr. Bojana Beović izrekla tudi zahvalo zdravnikom za njihov velik doprinos pri obvladovanju epidemije covid-19 na primarni ravni.



Novinarska vprašanja in odgovori prof. dr. Bojane Beović:

Cepljenje in covid-19

Če je oseba prebolela covid-19 in je bila po šestih mesecih od kar je prebolela, cepljena z enim odmerkom, ali bo dobila dokazilo za prehod meje iz Slovenije v drugo državo?

Če je oseba prebolela covid-19 in je bila po šestih mesecih od kar je prebolela, cepljena z enim odmerkom, ali bo dobila dokazilo za prehod meje iz druge države v Slovenijo?

Kako se bo priznalo polno cepljenje pri prebolevnikih že po enem odmerku?

Kaj pa PCT pogoj? Če je nekdo prebolel covid-19 in po šestih mesecih prejel en odmerek, ali gre lahko v gostilno, gledališče?

Prihajajo določene informacije za tretji poživitveni odmerek z AstraZeneco, kaj pravite v zvezi s tem?

Kako je pri AstraZeneci, če se ljudje želijo cepiti pred iztekom 12-ih tednov?

Kakšen je postopek, če se želi nekdo po lastni volji cepiti z drugim odmerkom prej kot priporočeno in kakšen vpliv ima to na učinkovitost cepiva?

Trenutno cepljenje z enim odmerkom v nobeni starostni skupini ne presega 70 %. Je to odstotek, s katerim je stroka zadovoljna? Ali bi si želeli višjo zainteresiranost za cepljenje?

Kakšen je odstotek cepljenih, ki bi ga želeli? Po seznamu ECDC je Slovenija kar precej nizko po odstotku cepljenih, kako to komentirate?

Kaj pričakovati jeseni?

Družinski zdravniki

Kako reševati problematiko pomanjkanja družinskih zdravnikov? Imate kakšne konkretne pobude, načrte?

Javni posvet o cepljenju

Zakaj ste se odločili za organizacijo javnega posveta o cepljenju?