Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Delo je vrednota, bodimo zato solidarni, da bomo čim prej v zelenem

01.05.2021 07:44

Ljubljana, 1. maj 2021. Pred nami je 1. maj, praznik dela, ki nas opominjanja na vrednote in pravice povezane z delom. Epidemija je močno zarezala v naša življenja, soočili smo se s številnimi ukrepi, ki so bili oblikovani, da bi nas vse prebivalce, predvsem pa tiste najbolj ranljive, zaščitili pred širjenjem okužbe in preprečili smrti. Marsičemu smo se morali odreči in tudi naše delo je postalo drugačno, številni ste delali od doma, drugje, kjer te možnosti ni bilo, še naprej na delovnem mestu, le da z masko in drugimi zaščitnimi ukrepi ali celo v popolni zaščitni opremi, kot na primer na intenzivnih oddelkih za covid-19 ali sivih in rdečih conah v DSO.

Ob tokratnem prazniku dela zato Zdravniška zbornica Slovenije izreka javno zahvalo vsem izjemnim, prizadevnim delavcem v domovih za starejše, v zdravstvu, zaposlenim v trgovini, v potniškem prometu, na pošti, na komunali, v vsej kritični infrastrukturi, policiji, v vrtcih, učiteljem v šolah, medijem, prav vsem prebivalcem, ki ste odločili in delali od doma, pa tudi vsem vam v gospodarstvu, ki niste imeli te možnosti in ste zato kljub dodatnim tveganjem, svoje delo še naprej opravljali na delovnem mestu. Prav tako posebna zahvala Civilni zaščiti in vsem prostovoljcem po vsej državi. Tako smo v teh izrednih razmerah skupaj, vsak s svojim doprinosom ohranjali, da je vse nujno in vse kar je lahko, delovalo kolikor toliko normalno.  

Prav je tudi, da ne pozabimo in smo solidarni, do tistih, ki ste bili v teh časih prisiljeni zapreti svoje lokale, delavnice ali ki ste izgubili delo. To je poleg usodnih izidov covida-19 eno največjih bremen te zdravstvene krize. Ne sme biti spregledano in pozabljano.

V Zdravniški zbornici Slovenije vas vse prebivalce zato prosimo, da vsi skupaj naredimo, kar lahko – to je, bodimo čez praznične dni in tudi naprej, dokler ne obvladamo epidemije, čim bolj pozorni in spoštujmo vse preventivne ukrepe za zajezitev epidemije. Prej kot bomo dosegli zeleno fazo in jo zadržali, več življenj bomo obvarovali in prej bodo podjetja, ki še vedno ne morejo delovati v celoti, in kultura spet lahko odprli svoja vrata in poslovali ter zaposlovali.

Vsi si želimo, da imamo delo in to je poleg življenja in zdravja naša zelo pomembna vrednota. Pokažimo torej solidarnost z vsemi, ki še ne morejo delati, tudi tako, da upoštevamo preventivne  ukrepe in se, takoj ko je to možno, cepimo. 

Lepe prvomajske praznike, preživimo jih varno!

Zdravniška zbornica Slovenije